Artiklar och historier

Logpiles by the road
En mekanisk planteringsmaskin

Nyplantering för en bättre framtid

Den mekaniserade planteringsmaskinen har konstruerats för att kunna anpassas efter olika trädslag och är avsedd att användas på olika skogsbruksmarknader runt om i världen.

Garanti

Sinnesro med ett omfattande garantipaket för din skogsmaskin

TimberCare G-serie serviceavtal är framtaget exklusivt för John Deeres G-serie maskiner och omfattar hela 6 år eller 12 000 drifttimmar, vilket som uppnås först.

Jori Uusitalo

Precisionsavverkning är skogsavverkningens framtid.

Jori Uusitalo, Professor i skogsbruk och logistik vid Avdelningen för skogsvetenskaper vid Helsingfors universitet, har byggt en ny avverkningsmodell med flera mål i samarbete med sitt forskningsteam. Uusitalo kallar denna nya modell för precisionsavverkning.

60 000 ton mindre koldioxidutsläpp

60 000 ton mindre koldioxidutsläpp

G-seriens skördare förbrukar i genomsnitt 16 % mindre bränsle per producerad kubikmeter än E-seriens. Det innebär 60 000 ton mindre koldioxidutsläpp bara under 2021. Effekten motsvarar att byta ut över 35 000 bilar med förbränningsmotorer mot elbilar.

John Deere 1510G och en hög kran som lyfter en man-transportör

Sträcker sig mot himlen

Island är en stor ö med karga landskap som formats av vulkanutbrott under landets historia. Landsnets underhållspersonal packar ihop sig i ett stort fyrhjulsdrivet fordon och beger sig till en högspänningsledning i fjällen öster om staden Reykjavik. Uppgiften är att byta ut isolatorer på 25 meters höjd.

John Deere 1910G i en gruva utrustad med Sandvik Rhino 100 raiseborrigg

På guldjakt

John Deeres skotare 1910G är en best i skogen, men vad kallar man en 1910G som körs i en guldgruva? - Det verkar som att 1910G är ett fullkomligt monster även i gruvtunnlar - det är i alla fall vad erfarenheterna från Lappland vittnar om.