Mekanisk kraftöverföring

Invändiga planetaxlar

Funk™ invändiga planetaxlar är de tuffaste som går att finna

När stor kraft behövs och arbetsförhållandena är tuffa behöver din utrustning ha axlar som klarar detta. Vår axelfamilj har bevisat sin styrka om och om igen — dessutom under de allra tuffaste förhållandena. Axlarnas styrka och hållbarhet har gjort dem till standard i branscherna för skogsbruk, lantbruk, oljefält, gruvbrytning och anläggningsarbeten, såväl som i ett antal specialapplikationer.

Våra axlar med högt vridmoment och lågt varvtal konstrueras med hjälp av ett byggstenskoncept som ger oss möjlighet att erbjuda tusentals konfigurationer och, viktigast av allt, kunna anpassa en axel som exakt uppfyller dina krav på vridmoment och belastning. Alla John Deere-axlar är icke-styrbara och extra kraftiga för att bidra till styvheten hos din utrustnings chassi. Eftersom de har stort lageravstånd ger de extra spårviddsflexibilitet.

Vi är måna om att ge mervärde till din utrustning så att du står dig väl i konkurrensen. Våra invändiga planetaxlar är ett exempel på vad vi menar med mervärde.

Tabell

HMD-växellådor

Starka och pålitliga hydrostatiska (HMD) växellådor för motordrivning

Funk™ HMD-växellådor har utrustats för att fungera med högteknologisk hydraulik. De har elektronisk styrning för tung utrustning som schaktmaskiner, väghyvlar, järnvägsfordon, sopmaskiner, asfaltsläggare och praktiskt taget alla tillämpningar där en kontrollerad körhastighet är viktig.

The 18000 HMD — perfekt för applikationer där det krävs hög effekt

Den mest populära modellen i vår HMD-serie, 18000, har en hög kapacitet på 149 kW (200 hk) för kraftfulla applikationer som kräver stor kraft. Konstruktionen inkluderar en integrerad smörjpump som smörjer ingående axeltappar och lager helt, vilket förlänger växellådans livslängd. Två hög- och fem lågväxelsutväxlingar ger den fart som lämpar sig för applikationer inom branscher som skogsbruk, anläggningsarbeten, järnvägsarbeten, gruvbrytning och lantbruk.

HS17000 HMD — växlar i farten

HS17000 är en tvåväxlad PowerShift-växellåda som kan växla mellan intervall under körning. Hastigheterna uppnås genom användning av elektriskt styrda solenoider och flera våta skivkopplingar som aktiveras hydrauliskt. Våra axlar med högt åtdragningsmoment och lågt varvtal konstrueras med hjälp av ett modulkoncept som ger oss möjlighet att erbjuda tusentals konfigurationer och, viktigast av allt, kunna anpassa en axel som exakt uppfyller dina krav på vridmoment och belastning. Alla John Deere-axlar är icke-styrbara och extra kraftiga för att bidra till styvheten hos din utrustningsram. Eftersom de har stort lageravstånd ger de extra spårviddsflexibilitet.

PowerShift-växellådor

Tillförlitliga PowerShift-växellådor

Kunderna litar på att du tillhandahåller tillförlitlig utrustning med hög prestanda och de allra senaste komponenterna. Vi tillverkar PowerShift-växellådor som hjälper dig att uppfylla det kravet— och vi gör det med personlig service oavsett din verksamhets storlek.

Våra PowerShift-växellådor är tillgängliga både som alternativ för vridmomentomvandlare och direktdrivna alternativ för applikationer inom lantbruk, anläggningsarbeten, skogsbruk, gruvbrytning, markstöd för flygbranschen, järnvägsunderhåll och andra branscher. Monteringsalternativen omfattar motormontering, mittplacering eller frånkopplad placering. Funk™ PowerShift-växellådor tillverkas i en av de mest avancerade tillverkningsanläggningarna för drivlinekomponenter i världen. Vår framstående teknik innebär att dina OEM-maskiner får en smidigare växling, samtidigt som både hastigheten och riktningen kan styras med hög noggrannhet. Detta gör att föraren kan få ut mer av maskinen, snabbare och med mindre ansträngning.

Vi vill verkligen ge dig personlig service. Har du en specialorder eller ett specifikt behov finns vi där. Våra ingenjörer kommer att arbeta i nära samarbete med dig och ge dig ingående analyser av prestandan hos ditt fordon.

HMD-växellådor

Ett modulbaserat koncept för att bygga pumpdrivningar

Med tusentals kombinationer, utväxlingsförhållanden, adaptrar för hydraulpumpar, monteringsalternativ och mycket mer kan vi konfigurera en pumpdrivning som matchar dina designspecifikationer. Våra pumpdrivningar som har konstruerats för tyst drift finns i fyra serier på upp till 708 kW (950 hk) och är utrustade för att köras fristående, direktmonterade på motorer eller som kopplingsdrivna enheter. Adaptrarna finns tillgängliga för ett flertal svänghjulskåpor och svänghjulsstorlekar.

Fördelarna med kundanpassade lösningar

Med mer än 50 års erfarenhet och vår unika kombination av kundanpassad design och modulbaserade tillverkningskoncept kan John Deere erbjuda pålitliga pumpdrivningar med lång hållbarhet. Oavsett om du behöver en ny pumpdrivning eller support gällande en befintlig drivning kan vi snabbt ta fram det du behöver tack vare vårt modulbaserade monteringssystem.

Du kommer säkert också uppskatta vårt nätverk för integreringssupport. Våra tekniker kan hjälpa dig att välja det alternativ som passar dina behov bäst. Vi erbjuder även särskild OEM-service och långsiktig eftermarknadssupport.


Om du lägger ihop alla fördelar med alla våra anpassningsalternativ, så är det enkelt att förstå varför våra Funk-pumpdrivningar är det självklara valet för så många OEM.

Planetväxlar

Vi har en komplett serie med planetväxlar från Funk for OEM inom lantbruk, anläggningsarbeten, tillverkningsindustrin, marina applikationer, gruvbrytning och oljeindustrin. Dessa tåliga växlar används bland annat till transportband, kranar, bandtraktorer, grävmaskiner, vältar, bandfordon, vinschar med mera.

Du kan lita på att Funk-planetväxlarna ger hållbarhet, prestanda och överlägsen teknik. Våra drivningskonstruktioner innehåller olika ingångsväxlar av reducertyp samt enkla och sammansatta kombinationer av planetväxlar för mittsektionen som leder kraften till utgångsarrangemangen för att passa många olika tillämpningar.

Tabell