En priviligierad plats för arbete, spel och vila

Ett annat liv

Pietro Binaghi är glad för att han kunnat lämnat storstaden för att arbeta mitt i en av Italiens mest ryktbara vinregioner. Här har han drömjobbet, som låter honom kombinera kärleken till landsbygden med en passion för golf.

Ett toskanskt mästerverk

Pietro Binaghi skattar sig lycklig som kan njuta av sitt arbete – och sin passion för golf – i så underbart natursköna omgivningar. Det kan inte finnas många golfanläggningar belägna på en plats som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista, och hos de som har den stora lyckan att beträda gräset vid Castiglion del Bosco i Toscana, finns det en insikt om att detta är en speciell bana för det priviligierade fåtalet.

 • PIETRO BINAGHI

   

   

   

  Banmästare, Castiglion del Bosco

  “Det här är ett fantastiskt ställe, som lockar både lockar både rena golfentusiaster.”

  Pietro Binaghi
Castiglion del Bosco

Europas finaste vin- och golfupplevelse

Castiglion del Bosco, som ligger cirka 70 kilometer söder om Siena i vindistriktet Brunello, är en vacker, 800 år gammal egendom där man kan hitta slottsruiner, en medeltida kyrka och en av Europas finaste privata golfbanor. Den prestigefyllda banan är utformad av den legendariska British Open-vinnaren Tom Weiskopf. Belägen bland böljande kullar och vingårdar, erbjuder banan en ojämförbar spelupplevelse i fantastiskt vacker natur.

”Jag är så stolt över att arbeta i den här miljön… en fantastisk bana som följer markens naturliga linjer och respekterar skönheten i naturen så som den är.”

Pietro Binaghi

Andas in frisk luft

För banmästaren Pietro Binaghi kan glädjen i att arbeta i en så lugn miljö inte underskattas, särskilt inte efter att ha bott 26 år i storstaden. Från början studerade han lantbruk, men så lockade de pittoreska toskanska kullarna med att låta honom ”andas igen". Och för en ivrig golfspelare var möjligheten att arbeta på Castiglion del Bosco helt oemotståndlig.

“Mitt jobb förenar två av de sakerna jag är mest passionerad över: Jag studerade lantbruk och jag älskar golf, och det här är som att göra båda sakerna samtidigt.

Högsta standard

Ingen dag är den andra lik, och Pietro och hans team ställs ständigt inför nya utmaningar. Men en sak förblir konstant: kvaliteten på utrustningen de har till sitt förfogande, som gör att de kan upprätthålla högsta tänkbara standard för banskötsel. Maskinernas tillförlitlighet är självklar, och precisionen och utvecklingen hos varje modell gör att teamet har fullt förtroende för utrustningen under det dagliga arbetet. För Pietro gäller det att ständigt bli bättre, för varje dag som går.

Jag behöver aldrig fundera över tillförlitligheten eller prestandan hos maskinerna. Jag vet bara att de fungerar, och jag är väldigt glad för det.

 

En cirkel som sluts

Som trebarnspappa är Pietro glad att han får uppfostra barnen under toskanska himlar. Han hoppas att de också ska utveckla en passion för golf, även om han erkänner att han själv föredrog fotboll som barn. Hans kärlek till golfen kom senare, och med den lärde han sig att uppskatta naturen och värdet av att promenera i vackra omgivningar.

Jag var definitivt familjens svarta får eftersom jag valde att spela fotboll, men nu tillbringar jag mer tid på golfbanan än hela min familj tillsammans!

7500A
Pietro Binaghi
Blanda affärer med nöje

Affärer blandas med nöje

Genom åren har Pietro genom erfarenhet lärt sig vilken tillfredsställelse det ger att kunna vara stolt över sitt arbete och att ha goda vänner omkring sig. Han tycker om att tillbringa tid med andra, men särskilt de som känner passionerat för det de arbetar med, som uppskattar kvalitet och som har förmågan att kombinera affärer och nöje – på och vid sidan av golfbanan.

”Det som slår mig med John Deere är deras djupa förståelse för spelet, och vad som krävs för att ställa i ordning en förstklassig bana. Det är därför som jag har ett så stort förtroende för dem.”

Inget att ångra

Till syvende och sist är det mer än bara ett jobb att sköta om denna majestätiska bana, det är både en kallelse och en dröm som går i uppfyllelse för Pietro. Han har aldrig blickat tillbaka sedan han bytte ut sitt gamla liv i staden mot den toskanska prakten vid Castiglion del Bosco. Och vem kan säga något annat än att han gör helt rätt som strävar efter den perfekta balansen mellan arbete och privatliv?

Handgräs
Hitta närmaste återförsäljare

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta en John Deere-återförsäljare