En naturnära arbetsplats

Ett portugisiskt paradis

Quinta do Lago ligger inbäddat i ett skyddat naturreservat i Algarve och är en fristad för en mångfacetterad fauna –och för de som uppskattar golf i världsklass i idylliska omgivningar.

En plats som ingen annan

Quinta do Lago, belägen i hjärtat av Algarves gyllene triangel, har haft en framskjuten position inom den internationella golfen sedan anläggningen skapades för mer än fyra decennier sedan. Idag tillhör de tre banorna i den femstjärniga lyxanläggningen Europas bästa, bland dem den södra banan som nyligen genomgått en omfattande förnyelse, och som är en favorit bland proffs på europatouren, och som stått värd för Portuguese Open vid inte mindre än åtta tillfällen.

 • PAUL O’MAHONY

   

   

   

  Resort Superintendent, Quinta do Lago

  Något av det mest unika med jobbet på Quinta do Lago är att vi arbetar i en nationalpark.”

  Paul O’Mahony
TX 4X2
TX 4X2

Värdefull resurs

Med en fantastisk fond i form av naturreservatet Ria Formosa – nyligen vald till ett av Portugals sju naturliga underverk – kan golfare på alla nivåer glädjas åt att kunna välja mellan utmanande spelupplevelser i en naturskön miljö. Enligt anläggningens intendent Paul O’Mahony krävs det genomtänkt och exakt vattenhantering – i ett område med fler än 300 soldagar om året och väldigt lite regn – för att åstadkomma perfekt skötta grönytor.

"Vattenanvändningen krävde ett helt rationellt tillnärmelsesätt. Vi arbetar med faktiska data istället för att bara slå på ett bevattningssystem. Det är bara när vattenhalten sjunker under en viss nivå som vi bevattnar."

Nuno Fahinha

Ansvarsfull hållbarhet

Paul och hans kollegor ser till att alltid vara medvetna om hur mycket vatten som pumpas upp från marken för att hålla spelytorna i perfekt skick. De använder särskild mjukvara och ett system av sonder på greenerna och under banorna som mäter jordens faktiska vattenhalt. Dessutom bevattnar de bara när det är absolut nödvändigt, och planerar för att i framtiden kunna återanvända vatten från andra delar av egendomen.

"Den långsiktiga strategin är att bygga en anläggning, som möjliggör för oss att återvinna tillräckligt med vatten för bevattning av banorna utan att behöva förlita oss på akvifärerna under våra fötter."

I samklang med naturen

Naturreservatet Ria Formosa sträcker sig 60 km längs Algarves sydkust. Dess unika ekosystem med söt- och saltvattenlaguner, salta kärr, rev och barriäröar innehåller en riklig mångfald av vilda djur. I den unika miljö som Quinta do Lagos golfbanor erbjuder (som också inkluderar många ‘vattenhål’) är man måna om att samarbeta med nationalparksmyndigheten och även lokala rehabiliteringscenter för vilda djur.

Många av de vilda djur som upphittas skadade och rehabiliteras, adopteras senare av Quinta do Lago och introduceras till våra golfbanor och de olika ’naturliga’ livsmiljöer som vi har skapat.

1200
TX 4X2
2653B

Hållbar biologisk mångfald

Det finns också insektshotell och fågel- och fladdermusholkar noggrant uplacerade runt banorna. Naturligtvis utgör alla sjöarna som används för bevattning av golfbanorna också lämpliga livsmiljöer för fiskar, grodor och andra arter. För Paul är det är en del av ansvaret som han anser att alla golfbanor bör ta för att skapa och förbättra livsmiljöer som upprätthåller biologisk mångfald.

”Vi har genom åren visat att vi kan öka populationen av olika inhemska arter i Algarve.”

TX 4X2

Mer än plikten kräver

Allt detta är en del av en helt vanlig arbetsdag för Paul och hans 70 man starka team på denna förnäma golfbana Han är dock snabb med att påpeka att stödet från ett starkt återförsäljarnätverk är viktigt när det gäller att se till så att underhållet håller högsta standard. Han berättar om återförsäljarens snabba respons på ett brådskande behov hos Quinta do Lago som verkligen gjorde skillnad genom att möjliggöra för dem att hålla banan öppen.

”Klockan 07:00 fick jag ett samtal från vår lokala återförsäljare som sade, ’oroa dig inte, jag ordnar fler klippare.’ Det är det slags service som verkligen har cementerat vår relation, och som skiljer ett märke från ett annat.”

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta en John Deere-återförsäljare