Nordisk nirvana

Inbjudande, utmanande men alltid naturlig

Med sina långa vintrar och speciella markförhållanden känns Sverige kanske inte som en självklar golfdestination. Men de som har upptäckt det vilda landskapets skönhet och de utmanande banorna, återvänder om och om igen för att uppleva skönheten med golfen i skandinavisk stil.

Svensk perfektion

Svensk perfektion

För den som är van vid solskenet i Sydeuropa kan Sveriges rykte som en toppdestination komma som en överraskning, men där det finns mjukt böljande kullar och öppna fält finns också perfekta förutsättningar för golf. Strax sydväst om skånska Åhus ligger Kristianstads Golfklubb & Destination, som har gjort sig ett namn tack vare en nyligen genomförd och lovordad omläggning av banan.

En del av naturen

Enligt banchef Bevan Tattersall är hemligheten bakom banornas framgång hur väl de smälter in i den naturliga omgivningen och har blivit en del av det attraktiva landskapet. Det finns inget som stör landskapet, eftersom de två välskötta banorna erbjuder spelarna en utmanande och stimulerande upplevelse mitt bland lugna, naturliga gräsmarker som kryllar av insekter och vilda djur.

te4x2 nordisk nirvana
 • BEVAN TATTERSALL

   

   

   

  Banchef, Kristianstads Golfklubb & Destination

  ”De två banorna är speciella och omdömena är fantastiska. Fairways, utslagsplatser och greener är välskötta och utformade med precision, men de omges av kontraster i form av naturliga ängar, blommor och gräs.”

  BEVAN TATTERSALL

Mödan värt

Bevans djupa uppskattning för omgivningarna utsträcker sig också till den ansvarsfulla rollen som banchef, en position som han vet att han är lyckligt lottad att inneha, med tanke på det pittoreska läget och den klassiskt svenska ”obearbetade” utformningen på banan. Hans inställning är att man måste älska banan man arbetar med, annars kommer man aldrig att göra ett tillräckligt bra jobb med banskötseln.

Det här är ett ställe som det är lätt att förälska sig i, en mycket organisk och vacker gammal golfbana, men också en bana som det är lätt att göra riktigt fin.

 

25 år och mer...

Bevan har fullt förtroende för att teamet och utrustningen som används förmår upprätthålla en bana i världsklass, som plockar fram det bästa ur varje toppspelare, medan vi andra inspireras att ständigt utveckla vårt spel. Erfarenhet räknas, både när det gäller att nå framgång i själva spelet, och också att iordningsställa banan. För banskötsel har Bevan haft full förtroende för John Deere ända sedan 1995, och har nyligen tecknat ett nytt femårigt exklusivitetsavtal med företaget..

”John Deere fungerar för oss – så enkelt är det. Om vi vill tillhöra de bästa golfbanorna i världen, så måste utrustningen, servicen och uppbackningen vara den bästa. Så för oss är det ett förnuftigt val.”

8800a Nordisk nirvana
7500a Nordisk nirvana

Ett komplett paket

Att se till så att de två banorna ständigt lever upp till högsta möjliga standard kräver en omfattande maskinpark och personalstyrka. Bevans inställning är att om man använder den allra bästa utrustningen med tillhörande uppbackning, så kan arbetslaget också göra ett jobb som håller hög standard, väl medvetna om att maskinerna inte kommer att svika – hur länge de än körs.

”Vår personal uppskattar verkligen John Deere, och det är en viktig faktor när man investerar i nya maskiner. Det handlar inte bara om pris och uppbackning, utan också om människorna som använder maskinerna i åtta till tio timmar varje dag; att de får den rätta komforten och vet med sig att utrustningen är pålitlig och säker.”

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta en John Deere-återförsäljare