Här finns framtiden

En grogrund för framtida mästare

I sydvästra Tyskland hjälper en speciell golfklubb till att utveckla nästa generation talangfulla amatörer och golfproffs. Hector Zapata, greenkeeper för träningsanläggningarna vid St. Leon-Rot, känner en stolthet i jobbet med att se till så att banorna, de många övningsområdena och den omgivande växtligheten hålls i toppskick.

Endast det bästa

Endast det bästa

St. Leon-Rot har ett grundmurat rykte i hela Europa som en av de mest framgångsrika och innovativa golforganisationerna, som specialiserar sig på att utveckla talangfulla spelare och coacher. Det är en unik destination för både nybörjare och erfarna spelare, med en golfakademi som erbjuder ojämförbara träningsmöjligheter för de som vill förbättra alla delar av sitt spel. Att tillhandahålla bästa möjliga utbud av spelytor är ett ansvar som Hector Zapata tar på stort allvar.

 • HECTOR ZAPATA

   

   

   

  Greenkeeper, St. Leon-Rot

  ”Spelare på alla nivåer i alla åldrar vill förbättra sitt spel, så vår akademi och våra certifierade PGA-instruktörer finns där för att hjälpa dem med det. Mitt och mitt teams uppgift är att sköta om greenerna och de andra områdena för att det ska bli verklighet.”

  LESLIE PILLIER

Skräddarsydda banor

Anpassad träning kan bara ske på ändamålsenliga anläggningar, och urvalet av prisbelönta spelmiljöer på St. Leon-Rot saknar motstycke. St. Leon är en bana som genom att gå i links-stil påminner om skotska och irländska banor. Från 2011 till 2015 framröstades den till Tysklands mest populära golfbana av Golf Journals läsare. Innan dess tog banan intill, Course Rot, hem samma utmärkelse 11 år i rad. Det är dock bara toppen på isberget.

”Förutom de två mästerskapsbanorna har vi en tilltalande niohålsbana där spelarna har idealiska möjligheter att träna på kortare slag. Det är bra för nybörjare och yngre spelare som tar steget upp från banan för barn, som är på fem hål. Vi hoppas att detta är startpunkten för framtidens mästare!”

7700a-planning-and-playing-for-the-future
2750-e-cut-hybrid-planning-and-playing-for-the-future
7700a-planning-and-playing-for-the-future

Strävan efter perfektion

St. Leon-Rots engagemang i träning märks också på en imponerande övningsplats med 134 utslagsplatser och flodljus, och ”Wedge-o-Drom” (som täcker ett område på 20 000 m). Man har även sju målgreener med bunkrar, två 30 m höga master för att öva på ”draw” och ”fade”, ett böljande utslagsområde, och en stor, platt fairwaybunker. När man till detta lägger en 1 600 m2 stor ondulerad övningsgreen och två greener för övning av chipp- och pitchslag, så står det klart att detta är en idealisk plats för en spelare att slipa på tekniken och sänka sitt handicap. Här upptäcks också nya talanger.

”Oavsett om du är nybörjare eller expert ger vår driving range, våra övningsgreener och tio greenbunkrar idealiska träningsförhållanden för att förbättra alla sorters slag. Jag är mycket stolt över arbetet med att se till så att spelytorna ständigt är i toppskick.”

 

I samklang med naturen

Landskapet på St. Leon-Rot består av välskötta grönytor, ängar, vattenhinder, utarbetade bunkrar och mjuka sluttningar. Det innebär att Hector och hans team är beroende av en rad olika John Deere maskiner för att upprätthålla den höga standarden både på golfen och på den vackra miljön. Gågräsklipparna tillhör hans favoriter eftersom resultat blir ”perfekt – inte bara för greenerna, utan även för greenkeepern!” Men för att täcka större områden i snabb takt med bästa kvalitet vänder han sig alltid till 2750 åkgreenklipparen.

“Den senaste 2750-klipparen är så lätt att man kan köra den med ett finger! Man kan klippa absolut allt med denna modell under alla möjliga förhållanden – och på all möjlig mark."

2750-e-cut-hybrid-planning-and-playing-for-the-future

Passionerad greenkeeper

Hector, som härstammar från Dominikanska republiken men är bosatt i Tyskland sedan 21 år tillbaka, ansvarar också för att utbilda nästa generation av greenkeepers på St. Leon-Rot. Han ser gärna att de nya rekryterna delar hans passion för golf, markvård och arbetet på denna mycket speciella anläggning.

”Jag älskar mitt jobb och att dela med mig till framtidens greenkeepers av allt jag kan om utrustning, gräs och att få till de bästa möjliga greenerna, som för mig är golfbanans hjärta. De måste vara perfekta, som en matta, med en optimal stimp. Om greenen inte är bra, så är greenkeepern inget vidare heller!”

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta en John Deere-återförsäljare