John Deere 1510G och XI-vipparm

Skotarkranar

Skogsmaskinbommar på rad

Kraftfullt XE-enkelutskjut

XE-utskjutet är ett 8,5m enkelutskjut-med utvändig slangdragning för CF5, CF7 och CF7S för små och medelstora skotare.

Enkel och hållbar design med enastående dragkraft

Designen är enkel och hållbar. Den är lätt att styra tack vare bra geometri, sikten till kranspetsen är mycket bra med belysning under vipparmen. Tack vare den enastående dragkraften  förbättras även produktiviteten.

Väl skyddad slangdragning

Huvudbommen och Y-länkens slangdragningar är väl skyddade och slangarna håller länge tack vare bättre dragning. Det finns inga externa slangöglor så bommen är lättare att manövrera mellan träd vid gallring och det är även lättare att flytta gripen mellan bankarna till lastutrymmet.

Tillbyggnaden kommer att finnas tillgänglig under hösten 2022 och produktionen startar vintern 2022-2023.

John Deere 1510G skotare

Användbarhet och servicebarhet

XI-vipparmarna har förbättrad användbarhet, hållbarhet och servicebarhet. Kranens geometri har förbättrats genom bättre förhållande mellan huvudarm och vipparm. Detta underlättar användningen av kranen, vilket förbättrar produktiviteten. Det finns inga hål, fästen eller andra tillbehör framtill på vipparmen som skulle kunna försvaga själva kranen eller leda till skador. Slangar och kablar skyddas av kranstrukturen och slangdragningen mellan kranarmen och vipparmen och inuti utskjutet har designats om.

XI-vipparm för skotare

XI-vipparmar med invändig slangdragning i utskjutet kommer att kunna fås på kranarna CF5, CF7 och CF7S för små och medelstora skotare. Kranen har en maximal räckvidd på 10 m. Vipparmarna för de äldre kranmodellerna CF7 och CF7S kan även de bytas ut mot den nya XI-vipparmen. En stark Indexator GV12-2S-rotator kommer att kunna fås som tillval till XI-vipparmarna. 1510G och 1910G kan utrustas också med CF7S XI Power+ 10 m bom.

Stark och kraftfull

Vipparmen har förstärkts och det dolda slangutskjutet är starkare än tidigare. Ett ännu starkare Power+ utskjut finns också för CF7S. Tack vare den omdesignade slangdragningen håller slangarna längre och det är också lättare att byta ut dem. Kranen kan sänkas ned rakt över lasten vid transport.

Förbättrad geometri

Förhållandet mellan huvudarm och vipparm är mer balanserat än tidigare, vilket gör att kranen får en mjukare bana och mjukare rörelser, vilket i sin tur förbättrar produktiviteten. Med IBC kan XI-vipparmen utrustas med arbetsbelysning under kranen som förbättrar sikten mot kranspetsen.