John Deere 1510G och XI-vipparm

Skotarkranar

John Deere 1510G skotare

Användbarhet och servicebarhet

De nya vipparmarna har förbättrad användbarhet, hållbarhet och servicebarhet. Kranens geometri har förbättrats genom bättre förhållande mellan huvudarm och vipparm. Detta underlättar användningen av kranen, vilket förbättrar produktiviteten. Det finns inga hål, fästen eller andra tillbehör framtill på vipparmen som skulle kunna försvaga själva kranen eller leda till skador. Slangar och kablar skyddas av kranstrukturen och slangdragningen mellan kranarmen och vipparmen och inuti utskjutet har designats om.

XI-vipparm för små och medelstora skotare

XI-vipparmar med invändig slangdragning i utskjutet kommer att kunna fås på kranarna CF5, CF7 och CF7S för små och medelstora skotare. Kranen har en maximal räckvidd på 10 m. Vipparmarna för de äldre kranmodellerna CF7 och CF7S kan även de bytas ut mot den nya XI-vipparmen. En stark Indexator GV12-2S-rotator kommer att kunna fås som tillval till XI-vipparmarna.

Stark och kraftfull

Vipparmen har förstärkts och det dolda slangutskjutet är starkare än tidigare. Ett ännu starkare Power+ utskjut finns också för CF7S. Tack vare den omdesignade slangdragningen håller slangarna längre och det är också lättare att byta ut dem. Kranen kan sänkas ned rakt över lasten vid transport.

Förbättrad geometri

Förhållandet mellan huvudarm och vipparm är mer balanserat än tidigare, vilket gör att kranen får en mjukare bana och mjukare rörelser, vilket i sin tur förbättrar produktiviteten. Med IBC kan XI-vipparmen utrustas med arbetsbelysning under kranen som förbättrar sikten mot kranspetsen.