Vi presenterar den stora H-serien. En ny standard för avverkning.

Skogsmaskiner i H-serien

Föreställ dig ett produktionssystem som inte bara driver produktiviteten utan också skapar ett bestående arv för våra kommande generationer. Med det stora H-produktionssystemet tar vi produktiviteten till nya höjder.

De nya, storskaliga skördarna och skotarna i H-serien uppvisar högre produktivitet med betydligt lägre bränsleförbrukning, bättre stabilitet och förbättrad förarergonomi.

1470H skördare

Ökad produktivitet med mindre bränsle

Midjelås, högpresterande motorer och förbättrad hydraulik förbättrar körbarheten och ger ökad produktivitet med mindre bränsle per skördad m3.

Ny hydraulik med tre pumpar som är anpassade för att ge mer hydraulkraft och högre arbetstryck för inmatning. Det optimerade systemet säkerställer en balanserad bränsleekonomi.

Skördarens hytt

Automatisering och intelligens som standard

Intelligent kranspetsstyrning IBC blir en standardfunktion i våra stora skördare i H-serien, och IBC 3.0. blir en standardfunktion i skotare i H-serien. 

Intelligent hyttnyckel är en personlig fjärrnyckel för att låsa upp hyttdörren och för att öppna PCn- och TimberMatic-styrsystemen med förarspecifika inställningar. När föraren öppnar dörrlåset från avstånd får maskinen ström, datorn startas och infallslamporna tänds automatiskt. Föraren kan bara starta motorn sedan är maskinen redo att arbeta.

1270D skördare

Starkare kranar

Nya kranar har ökad lyft- och svängkraft. De erbjuder mer kraft och längrekransträckningar.

Den nya H7-kranen för skördare erbjuder cirka 10 % mer lyftkraft och svängmoment. Den nya H9-kranen har också samma ökning på 10 % av lyftkraften och svängningsvridmomentet är 5 % större.

F10 har en ny, längre räckvidd på 10,2 meter. Motsvarande längsta räckvidd på F9 är 10,7 meter. Hydraulslangen och slangdragningen har förbättrats. Den nya F10 är den starkaste skotarkranen på marknaden. Med 40 % större kranlyftmoment och 22 % större svängningsvridmoment finns det nu möjlighet till större gripare. Nya F9 har 13 % större lyftvridmoment och 10 % större svängningsvridmoment.

TimberMatic H

Enkel användning

TimberMatic H-styrsystemet med integrerade TimberMatic-kartor ger föraren överlägsen prestanda och produktivitet.

TimberMatic H-automatisering tillhandahåller användarvänlighet och förbättrad ergonomi. Det nya gränssnittet är enkelt och lättåtkomligt. H-automatiseringssystemet skapar en konsekvent användarupplevelse för alla skogsbruksprodukter. Den nya Vvsualiseringen inkluderar alternativ för natt- och dagsljus. Och på skärmen visas endast information som är relevant för situationen.

John Deere skördarens hytt

Hyttkomfort

Den roterande och nivellerande hytten är standard i den stora H-serien. Hytterna har en utmärkt sikt över arbetsområdet, ett förbättrat klimatreglagesystem och en ±30 ° ökad hyttsvängvinkel. Bättre lampor, lägre bullernivå och mer förvaringsutrymme för föraren. En ny andra skärm för basmaskinfunktioner och kameror, flera laddningsuttag, en ny pedal för val av körriktning, ett nytt premium-ljudsystem med subwoofer och diskanthögtalare.

Skördare i den mörka skogen

Intelligent bomstyrning IBC och styrspakar med knappar

Med IBC är bomstyrningen exakt, snabb och enkel eftersom föraren kan fokusera på att styra griparen snarare än enkla bomledsrörelser. IBC förbättrar arbetssäkerheten och underlättar arbetet.

Konfigurerbara styrspakar med knappar i skördetröskor underlättar det dagliga arbetet.

Enkelt underhåll

Enkelt dagligt underhåll

Daglig service har gjorts enkel. Alla påfyllningspunker är placerade på samma lättåtkomliga ställe. Alla maskiner har elektriska motoroljenivågivare och ett helt nytt centralt smörjsystem för enkel användning. Det finns även flera praktiska förvaringsutrymmen på maskinen.

 

1270H skördare i skogen

Förbättringar inom service

Färre individuella serviceuppgifter och centraliserade, lättåtkomliga servicepunkter gör det enkelt att serva maskinerna i H-serien. Automatisk smörjning och centralsmörjning sparar tid. Kontroll av motoroljenivån visas automatiskt på TimberMatic-skärmen vid start.

Service av skogsmaskiner

Upp till 1 000 timmars serviceintervall

Upp till 1 000 timmars serviceintervall med ett serviceavtal samt kortare servicetid innebär färre maskinstillestånd och lägre kostnader.

John Deere 1270H skördare

1270H

 • Kraftfull och mångsidig
 • IBC som standard
 • H7-kran med högt vridmoment för lyft och svängning
 • Enkel att utföra service och underhåll
 • Stort urval av skördaraggregat
 • Utmärkt sikt över arbetsområdet

John Deere 1470H skördare

1470H

 • Kraftfull, skördare för stora träd
 • IBC som standard
 • H9-kran med högt vridmoment för lyft och svängning
 • Enkel service och underhåll
 • Stort urval avskördaraggregat
 • Utmärkt sikt över arbetsområdet

H216 skördaraggregat

H216 skördaraggregat för stora skördare

John Deere H216 är ett nytt, stort skördaraggregat för löv och barrträd. Det är produktivt och enkelt att anpassa för olika behov.

2510H skotarens bom

Kraftfulla kranar

De nya F9- och F10-kranarna ger mer kraft och längre räckvidd. Kranens räckvidd på F10 är 10,2 meter. F9-kranen har en räckvidd på 10,7 meter. Hydraulslangarna och slangdragningarna har förbättrats. Nya F10 är marknadens starkaste skotarkran. Med 40 % ökat vridmoment för kranlyft och 22 % högre vridmoment blir alternativ med större gripare tillgängliga. Den nya F9-kranen har 13 % högre vridmoment för kranlyft och 10 % högre vridmoment.

2510H skotare i skogen

Intelligent kranstyrning med IBC 3.0. som standard

IBC 3.0 blir standard för de stora skotarna i H-serien.

Med IBC 3.0 kan du med ett knapptryck automatiskt gå tillbaka till virke för pålastning, till lastrede vid avlastning och till transportläge efter avlastning. 

 

Lastutrymme för 2510H skotare

Ökad lastkapacitet och större lastyta

De nya skotarna har en ökad lastkapacitet och en större lastyta med två nya storleksalternativ med utskjutbara bankar.

Alternativet med lastyta på 7,5 m² är optimalt för hantering av tunga lövträd och eukalyptus-stockar, medan lastytan på 8,5 m² rekommenderas för 2510H-modellen med barrträd.

2010H

Max. motoreffekt, kW 220
Motorns vridmoment, Nm 1 400
Dragkraft, kN 255
Kranräckvidd, m 8,5/10,2/10,7
Lyftmoment, kNm, kors 210/170
Svängvridmoment, kNm 50/45
Lastkapacitet, ton 20
Tillval av lastutrymme, m2 6,5/7,5
Vändradie, grad 44
Markfrigång, mm 799
 

2510H

Den nya drivlinan med dubbla motorer hos 2510H skotaren ger 50 % högre körhastighet.

Max. motoreffekt, kW 252
Motorvridmoment, Nm 1 550
Dragkraft, kN 290
Kranräckvidd, m  8,5/10,2/10,7
Lyftvridmoment, kNm, kors 210
Vridmoment sväng, kNm 50
Lastkapacitet, ton
25
Alternativ för lastutrymme, m
6,5/7,5/8,5
Svängningsvinkel, grader 44
Markfrigång, mm
779