En annan värld

Kärlek vid första ögonkastet

De naturliga omgivningarna, myllret av vilda djur, och mindre än en timmes bilväg till Paris, gör jobbet med att sköta om den pittoreska banan Golf de l’Isle Adam till en dröm som gått i uppfyllelse för Leslie Pillier...

Lugnet utanför Paris

Golfklubben Golf de l'Isle Adam ligger inbäddad på en idyllisk, skogbevuxen sluttning, bara 45 minuter från huvudstaden. Det är en av de vackraste banorna i Ile de France-regionen, och det är dit som parisarna söker sig när man vill fly undan stadslivet och komma nära naturen. Någon som får göra detta varje dag är greenkeepern Leslie Pillier, som beskriver sitt förhållande till banan som ”kärlek vid första ögonkastet”.

 • LESLIE PILLIER

   

   

   

  Banmästare, Golf de l’Isle Adam

  ”Jag förälskade mig i banan redan innan jag fick jobbet här. Jag kom hit på besök en gång och tyckte att den var så vacker. Så när det blev en öppning här var jag bara tvungen till att ha jobbet!”

  LESLIE PILLIER
7500a-r2g021063- stor
3033r-r2g021088 - stor

Ett bildskönt panorama

Det är lätt att förstå varför Leslie förlorade sitt hjärta till Golf de l’Isle Adam. Banan är ett paradis för naturälskare, med ett idealiskt läge mitt i den skogbeklädda Oise-dalen, där den är en del av en 200 hektar stor egendom som inbegriper ett klubbhus inrymt i en restaurerad bondgård från 1700-talet. Spelare har ofta turen att stöta på vilda djur medan de laddar om batterierna på 72 par-banans 6 188 natursköna metrar.

För mig är naturen här fullständigt fantastisk. Jag har just sett tre rådjur och vi har sköldpaddor, harar, kaniner, hägrar... massor av vilda djur. Det är helt otroligt.

 

En lockande utmaning

Leslie och hans team strävar efter att följa filosofin som ursprungligen vägledde den världsberömda banarkitekten Ronald Fream när han designade Golf de l'Isle, där banan "måste tillåta varje spelare att sätta upp ett mål som han kan uppnå och förföra både nybörjaren och de bästa spelarna". För att säkerställa att de breda, naturligt böljande fairwayarna och stora greenerna fortsätter att ge spelarna utmaningar och belöningar i lika mått, har Leslie nyligen anammat ett nytt arbetssätt där han förlitar sig på John Deeres utrustning och service.

Jag har aldrig köpt John Deere förut, inte hela flottan. Det är första gången och jag ångrar det inte alls. Det är ett av de bästa besluten jag någonsin tagit.

3033r-r2g021267-hero

En partner att lita på

Banans ryktbarhet ligger i den stora variationen i landskapet som spelarna möter och den tilltalande designen av de olika hålen, insprängda mellan skogsväxt och upphöjd mark, en magnifik syntes mellan brittiska och amerikanska trender. För att uppnå en högklassig finish av det här slaget krävs engagemang, yrkeskunskap och en stor maskinpark som man kan lita på till 100 procent.

”John Deeres maskiner är till stor hjälp med banskötseln, eftersom de är pålitliga och ger en mycket bra klippkvalitet. Vi har några riktigt bra maskiner här nu.”

260sl-r2g021160 - stor

Uppbackning när det behövs

Leslies högt ställda krav har fått alla John Deere maskinerna att verkligen visa vad de går för på Golf de lIsle-banan. Och ägarupplevelsen har varit överväldigande positiv, något som också sträcker sig till eftermarknadsservicen från de lokala specialisterna. Det är ett partnerskap som gör det möjligt för Leslie att slappna av och koncentrera sig på att upprätthålla de högt ställda förväntningarna på banan, trygg i förvissningen om att han kan lita på sitt team och sina maskiner för att säkerställa att maskinstillestånd är någonting som tillhör det förflutna.

”Vi har en utmärkt relation med vår John Deere återförsäljare. Behöver vi en reservdel så levereras den normalt inom 24 timmar från beställningen så att maskinen snart är körklar igen, utan problem.”

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta närmaste återförsäljare

Hitta en John Deere-återförsäljare