• (Andra Länder)
  • |
  • Återförsäljare
/ / /

Pressreleaser

Nyheter och information 2013

John Deere lanserar ny X700 dieseldriven trädgårdstraktor

Förbättring av luftcirkulationen, förarkomforten och  anslutningsmöjligheterna för redskap är några av nyheterna hos de tre splitter nya dieseldrivna trädgårdstraktorerna i X700-serien från John Deere. De nya modellerna är  snart tillgängliga och är lämpade för ett brett register av privata och professionella kunder, inklusive trädgårdsanläggare, entreprenörer och kommuner.

 

De nya segmentet omfattar:

  • X750 med 2-hjulsdrift och 2-hjulsstyrning, som ersätter den tidigare X740-modellen
  • X754 med 2-hjulsdrift och 4-hjulsstyrning, som är en ny modell i segmentet
  • X758 med 4-hjulsdrift och 2-hjulsstyrning, som ersätter X748

 

Alla de tre nya modellerna erbjuder en nykonstruerad helsvetsad stålram som ger maximal styrka. 

 

Den vätskekylda 3-cylindriga dieselmotorn med 17,9 kW/24 hk och en slagvolym på 904 cm³ erbjuder den styrka som behövs för att bemästra krävande proffsanvändningar. Effektiv förbränning sänker avgasemissionerna, förbättrar bränsleekonomin och sänker följaktligen även driftskostnadena.

 

Alla tre modellerna är försedda med ett nykonstruerat luftintag som förbättrar luftcirkulationen och sänker driftstemperaturen.

 

Det permanenta hydrauliska 4-hjuls drivsystemet på X758 trädgårdstraktor förhindrar skador på turfen genom att varvtalen för båda framhjulen justeras automatiskt. X754-modellens förbättrade 4-hjulsstyrning ger maximal manöverförmåga och effektiv trimning runt naturliga och andra hinder.

 

Tre rotorklippdäck finns att tillgå för alla tre modellerna. 48C, 54HC och 60HC är axeldrivna klippdäck, pressade ur ett enda stycke kraftig stålplåt och lackerade i en tvåstegsprocess för att ge extra hållbarhet och skydd mot rost. Klippbredderna är 122, 137 och 152 cm (48, 54 och 60 tum), och mulchingsatser finns som tillval. De splitter nya klippdäcken 54HC och 60HC har högre kapacitet och som standard ett överkörningssystem för att till- och bortkoppling av däcket ska ske snabbt och enkelt. Föraren behöver inte längre skjuta in klippdäcket under traktorn.

 

Ett AutoConnect-system, liknande det som återfinns på John Deeres större kompakttraktorserie, finns som tillval till klippdäcken 54HC och 60HC med hög kapacitet. Föraren behöver bara köra över klippdäcket, varefter klippdäcket och drivaxeln ansluts automatiskt. Genom detta exklusiva system går redskapsbyten snabbt och hjälper kunderna att spara värdefull tid.

 

Den nya modernare formgivningen hos alla tre modellerna i X700-serien delar nu samma övergripande familjedesign som övriga John Deere trädgårdstraktorer. Förarens komfort och säkerhet har också förbättrats på ett antal områden. Dit hör ett nytt belysningssystem för att möjliggöra längre arbetsdagar och en förbättrad ergonomisk position för föraren med ett tjockt polstrat komfortsäte med högt, justerbart ryggstöd som standard, som även kan förses med en armstödssats som tillval för avspänd körning. Den nya designen underlättar också på- och avstigningen på maskinen.

 

För enkel användning finns en komplett instrumentering och reglagen i fordonsutförande är färgkodade och bekvämt placerade. Den nya layouten omfattar en extra knapp som möjliggör användning av redskapen vid backning (RIO) för att öka säkerheten, och lättanvända manöverspakar för hydrauliken med ett flytläge. Tack vare hydrostatens TwinTouch fotpedaler kan föraren enkelt reglera traktorns körriktning och hastighet utan att denne behöver lyfta upp foten från plattformen.

 

Till standardutrustningen hör servostyrning, ett lättåtkomligt förvaringsutrymme som innehåller verktyget för nivellering av klippdäcket och ett verktyg för klipphöjdsinställningen; även en mugghållare och ett 12V eluttag ingår.  Trepunktslyft med kraftuttag finns som tillval. Som tillval kan X750 och X758 erhållas registrerade för körning på allmän väg.


För att ytterligare öka mångsidigheten kan ett brett urval av redskap användas till den nya John Deere X700-serien dieseldrivna trädgårdstraktorer, inklusive uppsamlingssystem, en frontlyft, släpkärror en roterande borste och blad. Mera front- och bakmonterad utrustning finns hos de specialiserade John Deere återförsäljarna.

Kontakt
John Deere GmbH & Co. KG
Region 2 Sales & Marketing Center
John-Deere-Str. 70 • 68163 Mannheim • Tyskland

PR
Dr. Oliver Neumann
Tel:+49 (0) 621 829-8161 • Fax: 829-8300
E-mail: NeumannDrOliver@JohnDeere.com

Copyright © 2018 Deere & Company.
Med ensamrätt