8RT 410Traktor

  • 443 hp (326 kW) max effekt (ECE-R120) + 15 hp (11 kW) IPM och 458 hk (337 kW) max effekt med IPM (ECE-R120)
  • 9,0 l motor med 6 cylindrar
  • 16,2 t och 2 477 m hjulbas
  • Ny större och komfortablare hytt med bättre sikt
First in Reliability

En tillförlitlig nykomling

Den splitternya John Deere eAutoPowr™ växellådan är den första elektromekaniskt effektdelade (”splitpath”) IVT™ växellådan, och finns tillgänglig för 8R/RT/RX 410-traktorer. Den steglösa växellådan ger maximal tillförlitlighet och hållbarhet. Sömlös växling med ständig elektronik levererar ett omedelbart vridmoment för smidigaste körning, även vid riktigt tuffa tillämpningar. De vätskekylda, borstlösa elektriska motorgeneratorerna i den nya eAutoPowr™ växellådan är helt underhållsfria. Att hydrostatmodulerna ersatts med elektriska komponenter bidrar stort till att minska antalet förbrukningsdelar, förenklar utförandet, och förbättrar växellådans livslängd. Elektriska drivningskomponenter och nya sensorer minskar behovet av speciella diagnostiska tester med en tredjedel och ger en 20-procentig minskning av antalet åtgärder som kräver specialverktyg eller -utrustning.

100 000 testtimmar motsvarande kundanvändning under utvecklingsarbetet säkerställer bästa tillförlitlighet i klassen.

Elektrifiering gör skillnaden

Elektrifiering gör skillnaden

För att kunna skapa den nya eAutoPowr™ växellådan, bytte vi ut hydraulpumpen och motorn i AutoPowr™ växellådorna mot två elektriska motorgeneratorer. Den ena generatorn är direktkopplad till dieselmotorn och driver den andra motorgeneratorn, som i sin tur ger exakt kontroll av körhastigheten. En elektrisk och fyra mekaniska växlar säkerställer effektivast kraftöverföring till hjulen. Detta ger i sin tur en särskilt hållbar och tillförlitlig steglös växellåda, med den redan erkända och beprövade effektiviteten och komforten hos AutoPowr™. Det är den bästa steglösa växellådan John Deere någonsin konstruerat!

Elektrisk kraftgenerering

Elektrisk elproduktion

Med eAutoPowr™ har man tillgång till upp till 100 kW 480 V växelström för extern användning via ett AEF-certifierat uttag (tillval). Denna ström kan användas för t.ex. redskapens drivaxlar. Eldrivna drivaxlar ökar betydligt dragkraften, minskar hjulslirning och ger ett minskat behov av viktbelastning. Detta möjliggör högre kapacitet genom att kunna använda mycket bredare redskap för lägre kostnader per hektar, dessutom med lägre markpackning.

Dra mer med mindre

Dra mer med mindre

I samarbete med Joskin har vi utvecklat en gödseltunna med en elmotor som driver 4 av de 6 hjulen – för totalt 8 drivna hjul i denna kombination. Traktorn behöver inte längre själv dra den fulla lasten, eftersom gödseltunnan samtidigt trycker på, och använder sin vikt för att ge extra dragkraft. Det innebär att man kan använda en mycket lättare traktor för att dra tunga laster eller ta sig uppför brantare uppförslut – vilket minskar jordpackning, sparar bränsle och ökar produktiviteten.

8RT-serien. Ohejdbara

OHEJDBAR KRAFT

2-bandstraktorer levererar den kraftfullaste dragförmågan i raka spår, en mycket effektiv kraftöverföring, och stort avtryck. Deras styrka är planmark och torra, lösa jordar.

8R/RT/RX-seriens djärva design utstrålar det centrala med traktorerna: dragkraft som inte kan hejdas, och teknik som för det moderna lantbruket framåt.

8r traktor

KÖRKOMFORT

Så mycket utrymme, så lite buller, sådan lyx. Ren passion för detaljer. Välkommen till den nya 8R-hytten, större och ännu bekvämare än någonsin.

Inuti hyttvy

DRAG FÖR ATT ROTERA