LEVERANSKVALITET

Gator, fabrik, maskinist

 

 

På John Deeres helt ombyggda tillverkningsanläggning, Horicon Works i Wisconsin, USA, har personalen full kontroll över kvaliteten på de Gator transportfordon som monteras ihop och skickas till kvalitetsmedvetna kunder över hela världen.

Gator transportfordon, monteringsband, fabrik

När man bryr sig om kvalitet lika mycket som personalen som tillverkar våra Gator transportfordon är det normalt att vilja göra allting själv. Vår kunniga personal kan göra precis det efter en stor utvidgning av vår John Deere anläggning i Horicon! Den nya fabriken på 125 000  m2 kombinerar montering och leverans under ett och samma tak för första gången, vilket ger de anställda total kontroll över
båda delarna av verksamheten.

“”Denna expansion gör stor skillnad för hur vi arbetar”,” säger fabrikschefen Steve Johnson med ett leende. “Nu kan vi sätta varje Gator på monteringsbandet och låta den stå kvar tills den är färdigbyggd, enligt återförsäljarens önskemål, och redo för leverans.”

Den nya anläggningen – den första stora expansionen i Horicon på mer än trettio år – kommer sig av en växande global efterfrågan på Gator transportfordon. Genom att kombinera två separata delar av verksamheten effektiviseras hela leveransprocessen så att vår verkstadspersonal bättre kan använda sin yrkeskunskap för att kontrollera att allt är som det ska vara.

Gator transportfordon, monteringsband, fabrik, maskinist
Gator transportfordon, monteringsband, fabrik, maskinist
Den nya utbyggnaden ger oss gott om utrymme för tillväxt de närmaste 10 till 15 åren, så nu kan vi sova lugnt ett tag.
STEVE JOHNSON,
FACTORY MANAGER
Gator transportfordon, monteringsband, fabrik, maskinist, detalj

Jag tillbringar ungefär 40 procent av min tid på verkstadsgolvet eftersom det är här som kvaliteten skapas.

STEVE JOHNSON,
FACTORY MANAGER
Gator transportfordon, monteringsband, fabrik

Det här kan låta som management-jargong, men faktum är att många stora företag har importerat ett liknande arbetssätt de senaste åren, ofta från japanska tillverkare. Skillnaden i Horicon är att här har strategin växt fram organiskt under 156 år och sitter i väggarna på fabriken. Många av de som jobbar på Horicon är faktiskt tredje, och i vissa fall fjärde generationens John Deere anställda. Det finns en riktig familjeanda och en känsla av kontinuitet som gör att standarden förblir hög över tid.

Kort sagt, ingen skulle någonsin acceptera en ‘snabb nödfallslösning’ eftersom, som Steve ironiskt påpekar, “De vet att de fortfarande kommer att jobba kvar här när bumerangen träffar dem i nacken.”

Den nya anläggningen innebär ett fantastiskt lyft för en personalstyrka som är inställd på att göra allt rätt. Medan alla på Horicon är entusiastiska är det i slutänden du, kunden, som får ut mest av utbyggnaden. Oavsett modell och specifikationsnivå kan du vara säker på att Steve och hans kollegor noggrant kontrollerar precis allting för att se till att din nya Gator levereras snabbt, punktligt och precis som du beställde den.

Gator transportfordon, fabrik, parkeringsplats