Steg för steg

Utrustning för golfbanor och idrottsarenor, fabrik, monteringsband

 

 

På John Deere Turf Care-fabrik i North Carolina (USA), är det nya monteringsbandet lika säkert, intuitivt och lättanvänt som fairway-, ruff- och trimklipparna som produceras där. Det specialkonstruerade bandet, som tog tre år att planera, bygger på en enkel insikt: ju enklare något är, desto bättre blir resultatet.

Utrustning för golfbanor och idrottsarenor, fabrik, maskinist, skärm

Vid det nya monteringsbandet kan vem som helst av montörerna bemanna vilken arbetsstation som helst, och veta precis vad som krävs av dem. På en datorskärm visas exakt vad som ska göras och ”plockljus” visar vilka delar som behövs. När arbetsmomentet är utfört måste den markeras i en digital checklista innan enheten kan fortsätta till nästa station. Resultatet är att det knappast längre finns plats för mänskliga misstag.

Utrustning för golfbanor och idrottsarenor, maskinist, porträtt

KVALITET IN, KVALITET UT

Som så ofta, har det kostat en mängd hårt arbete för att göra sakerna så enkla. Tim Manton, chef för tillverkningskonstruktionen och hans kollegor rev ut hela monteringsbandet på enbart två dagar, och byggde sedan upp ett helt nytt på mindre är fyra veckor. Under arbetets gång installerades cirka 250 nya kontrollpunkter för att förhindra misstag, allt från kameror till integrerade momentnycklar och RFID-sändare.

En bra maskin hjälper förarna att göra ett bra jobb.
Och det gäller även för monteringsbandet.

TIM MANTON,
MANUFACTURING ENGINEERING MANAGER

För att fånga upp eventuella kvarstående kvalitetsproblem innan klipparna lämnar fabriken, omarbetades även kontrollproceduren vid slutet av linan fullständigt. Med transparens och kvalitetskontroll från början till slut, kan våra kunder vara ännu säkrare på att få den höga kvalitet och det värde som man förvän-tar sig av John Deere.

Utrustning för golfbanor och idrottsarenor, TechControl, skärm, närbild