• (Andra Länder)
  • |
  • Återförsäljare
/ / / / Underhåll av sprutsystem

Underhåll av sprutsystem

Munstycken

Munstycken

Rätt munstycke är avgörande för att uppnå både precision och produktivitet. Vi har ett stort sortiment munstycken och munstycksskydd i varierande storlekar och material för all slags sprutning av växtskyddsmedel och flytande gödning.

  • Munstycken av plast är utmärkta om man vill kombinera hög precision och slitstyrka
  • Munstycken av rostfritt stål passar bäst för stora mekaniska belastningar
  • Använd vår online munstyckskalkylator för att välja rätt munstycke för det arbete som ska utföras.

Rengöringsborste för munstycksöppning

Rengöringsborste för munstycksöppning

Undvik skador på munstycksöppningen genom att använda den här mjuka rengöringsborsten. Ett måste i förvaringsutrymmet med andra nödvändiga tillbehör!

Kalibreringsbehållare

Kalibreringsbehållare

En kalibreringsbehållare underlättar kalibrering av sprutan. Behållaren rymmer två liter och har en metrisk skala. Den är tillverkad i polypropen för hög hållfasthet och speciellt lämpad för användning av växtskyddsmedel.

Filter

Filter

Vårt kompletta sortiment filter erbjuder nödvändigt skydd för hela sprutsystemet, förhindrar igensättning av munstycken, säkerställer utmärkt täckning och genomträngning.

Tryckmätare

Tryckmätare

Denna analoga, glycerindämpande manometer med ett 100 mm stort hus är bekvämt placerad framtill på sprutan och är lätt synlig från hytten. Den har en exakt skalindelning av 0,2 bar, fyra färgzoner och en undertrycksindikering för snabba och exakta värden. Den har en genomsnittlig avvikelse från måltrycket på endast 0,05 % vid 10 bar (ENTAM-Test). (ENTAM – European Network for Testing Agricultural Machines – är en oberoende organisation som testar och utvärderar lantbruksmaskiner.)

Pump och reparationssatser

Pump och reparationssatser

Även om sprutorna är utrustade med självsugande, hydrauliska kolvmembranpumpar, som normalt kräver mycket lite underhåll, behöver membranen bytas ut då och då. Våra reparationssatser innehåller alla nödvändiga delar för att din spruta ska fortsätta att arbeta med högt tryck och flöde.

Membran finns tillgängliga i olika material:

  • BUNA är ett syntetiskt gummi som erbjuder hög mekanisk flexibilitet och är motståndskraftigt mot olja och växtskyddspreparat. Det är det vanligaste materialet som används för tillverkning av membran i Europa och är det som rekommenderas av John Deere. John Deere.
  • DESMOPAN är mycket motståndskraftigt mot aggressiva växtskyddspreparat, men mindre flexibelt än BUNA.
  • HPDS - (High Performance Diaphragm System) är en specialblandning som erbjuder samma flexibilitet som BUNA, men har ett bättre motstånd mot aggressivare växtskyddspreparat.