• (Andra Länder)
  • |
  • Återförsäljare
/ / / / Kedjor, rundbalspressar

Kedjor, rundbalspressar

Reservdelar och Service: Kedjor för rundbalspressar

Kedjor är ofta något som förbises vid förebyggande underhåll. Med tanke på det stora antalet kedjor av varierande längd som används på olika maskiner är det varken praktiskt, eller ekonomiskt, att lagerföra samtliga kedjor. Med John Deere är det emellertid inte svårt att hålla kedjorna i bästa skick.

Kedjor på rullar är det kostnadseffektivaste sättet att byta presskedjor på. Rullarna finns i tre längder: 3 m, 15 m och 30,5 m (den sistnämnda lagerförs inte, men kan specialbeställas). Förutom kedjan behöver man kedjelänkar och nödvändigt verktyg.

 

Kedjor för John Deere rundbalspressar är konstruerade för bättre hållbarhet och styrka, och mindre underhåll. Under arbetets gång spänns och slakas kedjan kontinuerligt och det leder till att den sträcks och utmattas och förlorar i styrka. För ett högt utmattningsmotstånd tillverkas bussningar, plattor och pinnar enligt mycket exakta specifikationer.

 

Några kvalitetsfakta...

 

Reservdelar och Service: Bussningar

Bussningar

John Deere bussningar och pinnar är precisionsanpassade. En speciell tillverkningsprocess eliminerar deformering när bussningen tvingas på plattan. Ytan är bestruken med ett rost- och slitageskyddande medel för bästa hållbarhet, även när optimal smörjning inte kan uppnås.

Reservdelar och Service: Plattor

Plattor

Extra kraftiga plattor ökar John Deere kedjans utmattningsmotstånd. John Deere kedjan är idealisk för arbeten som kräver stora belastningar.

Reservdelar och Service: Pinnar

Pinnar

Speciellt förkromade pinnar har en ythärdning som är två till tre gånger större än ythärdningen på standard pinnar.

För en längre livslängd är kedjan smord från fabrik med ett specialsmörjmedel som blir kvar mellan pinnen och bussningen.

John Deere fördelar:
  • Plattorna är tillverkade av högkvalitetsstål
  • Tillverkning och härdning anpassas till tillämpning
  • Kedjan är försträckt från fabrik