• (Andra Länder)
  • |
  • Återförsäljare
/ / / / John Deere fyller 175 år

John Deere fyller 175 år

Våra rötter sträcker sig tillbaka till 1837 och John Deere enmanssmedja. Vi är stolta över det här arvet och entusiastiska inför framtida möjligheter att möta världens växande behov av livsmedel, bostäder och infrastruktur.
 

Vi firar allt detta under 2012, vår 175:e födelsedag, och vi hoppas du vill vara med.

Mannen bakom namnet

John DeereJohn Deere var inte bara företagets grundare och innovatör av den självrengörande stålplogen, utan också far och en aktiv ämbetsman.


Han fick nio barn (Francis, Charles, Hiram, Jeannette, Ellen, Frances, Emma, Alice och Mary) med sin fru Demarius Lamb.


Ett år efter Demarius bortgång gifte han sig med hennes syster Lucenia.


Han kämpade aktivt mot slaveriet.


Han delade ut böcker och stearinljus till lokala skolor.


Som ständig innovatör kylde han sitt hem i Moline med ett stort lerrör som ledde kalluft från marken och cirkulerade det i huset.


Läs hela biografin över John Deere.


John Deere baddräkt
Har ni några John Deere-baddräkter?

Den frågan får vi ofta. Vi har faktiskt John Deere-baddräkter. William Hewitt, en familjemedlem till Deere och en gång företagets direktör, gav dräkten till Deere & Company, och den kan förmodligen dateras till cirka 1870.

 

John Deere stekpanna
Den perfekta bröllopsgåvan

John Deere gjorde den här stekpannan som en bröllopsgåva till ett par i Rochester, Vermont. Den är ett av väldigt få föremål som finns idag och som vi vet är tillverkade av John Deere.

John Deere plog

Plogen som allt började med

1837 var John Deere en vanlig smed som tillverkade högafflar, hästskor och andra nödvändigheter för livet på prärien. En dag gav ett trasigt sågverksblad i stål honom en idé.

    Läs mer om John Deere stålplog

    Vår värdegrund

    Deere & Company är ett av världens mest beundrade företag – ett resultat av 175 års hårt arbete och engagemang. Vi arbetar varje dag för att upprätthålla grundarens kärnvärderingar: integritet, kvalitet, engagemang och innovation. De är mer än ideal som vi arbetar för att uppnå. Vi lever och andas dem. De här värderingarna är själva drivkraften för hur vi arbetar, och de ligger bakom varje produkt, tjänst och möjlighet vi erbjuder dig.

    Läs mer om våra kärnvärderingar.