PRESSMEDDELANDE   Februari 28, 2024

John Deere introducerar nya S7-serien tröskor

S7

En ny standard för skördeautomatik och produktivitet

John Deere har idag lanserat sina nya S7-tröskor vid Commodity Classic-mässan i Houston, Texas. Maskinerna är utrustade med de senaste John Deere motorerna, och ger ökad effektivitet och högre produktivitet genom avancerad skördeautomatik. Tröskorna med den nya beteckningen har också fått ett nytt utseende med en ny hytt, förutom integrerade, avancerade funktioner för precisionslantbruk. En stor del av den ledande tekniken i tröskorna är redan en beprövad och uppskattad del av John Deere X9-tröskorna.

 

Skördeprestanda

De nya S7-tröskorna är utrustade med den senaste generationen JDX-motorer. S7 700 drivs av 9 liters JD9X-motorn, medan S7 800, S7 850 och S7 900 är utustrade med en 13,6 liters JD14X-motor. Dessa John Deere motorer är beprövade i fält och levererar utmärkt resultat i alla skördeförhållanden. Särskilt noterbart är att JD14X-motorn med HarvestMotionTM uppnår max. effekt vid ett reducerat motorvarvtal på endast 2 000 rpm. Dessutom har de nya S7-tröskorna utrustats med materialhanteringssystemet från X9-tröskorna för att ytterligare förbättra den övergripande effektiviteten. Tömningsröret på S7-tröskorna har försetts med ett justerbart utlopp som kan kontrolleras direkt från hytten för enklare och exaktare fyllning av vagnar.

 

Avancerad skördeautomatik

S7-tröskorna kan också utrustas med avancerad skördeautomatik i form av olika tillvalspaket med automatiska lösningar, t.ex. justeringsautomatik, som omfattar automatisk justering av fem invändiga tröskinställningar under skörden. Dessa baseras på spill, förekomsten av främmande material, och gränsvärden för andelen krossade kärnor. En annan ny funktion på S7-serien är automatisk hastighetsanpassning. Det är ett prediktivt system som får information om grödan från flera olika källor, inklusive satellitkartor över biomassa och livebilder från videokameror. S7-tröskorna använder videobilderna för att avläsa grödans höjd och/eller förekomst av liggsäd för att automatiskt justera körhastigheten i realtid.

 

Ny hytt och integrerad kapacitet för precisionslantbruk

Den nya hytten – som övertagits från flaggskeppen i X9-serien – är utrustad med G5Plus CommandCenter™ monitorn, som möjliggör smarta lantbruksfunktioner som AutoTrac™, AutoTrac™ Turn Automation (vändtegsautomatik), dokumentation, och Data Sync datasynkronisering. Utöver detta finns en ny HD hörnstolpsmonitor med ett användarvänligt gränssnitt och digital information om tröskans prestanda som förhöjer den övergripande förarupplevelsen. Den integrerade StarFire™ positionsmottagaren säkrar exceptionell signalstabilitet och 2,5 cm drag-i-drag noggrannhet. Den integrerade kapaciteten för precisionslantbruk kompletteras av JDLink™, som ger tvåvägsanslutning för fjärrstyrd övervakning i realtid och automatisk uppladdning av data om grödan och maskinen till John Deere Operations Center™. Detta är oumbärligt för maximal körtid under skörden.

 

Ny utformning och ny beteckning

S7-tröskorna har en utforming som betonar deras släktskap med John Deeres flaggskepp bland tröskorna, X9. Detta märks bland annat på den dynamiska utformningen av tröskans sidopaneler som kunder säkert känner igen från X9-tröskorna. Den nya S7-beteckningen hör ihop med separatortekniken, serietillhörigheten, den övergripande kapaciteten, och framgent viktiga uppdateringar av de olika modellerna i serien.

 

Uppdateringar för X9-tröskorna, modellår 25

Uppdateringar för X9-tröskorna presenterades också vid Commodity Classic-mässan. Från och med modellår 2025 kommer flaggskeppen bland John Deeres tröskor också att innehålla all den skördeautomatik som introduceras med S7-tröskorna. Dessutom kommer tekniken med Grain Sensing spannmålsanalys, som redan finns på S7- och T-serien tröskor, nu också att erbjudas för alla X9-modeller.