PRESSMEDDELANDE   8 NOVEMBER 2023

GIANTS Software och John Deere aviserar lantbruksspel för barn

GIANTS Software och John Deere aviserar lantbruksspel för barn

Farming Simulator Kids är utformat med barnvänlig estetik och ger unga spelare möjlighet att leva ett lantliv efter konstens alla regler.

Farming Simulator Kids

Lanseringen av Farming Simulator Kids ger spelvärlden ett nytt, familjevänligt tillskott. Den uppskattade Farming Simulator serien har alltid varit omtyckt av barn, men utgivaren och utvecklaren GIANTS Software vänder sig nu särskilt till dessa med ett helt nytt spel för att introducera nästa generation till det färgstarka och roliga med lantbruk och natur. Farming Simulator Kids kommer att finnas tillgängligt på Nintendo Switch™ och mobila enheter under våren 2024, utan åldersgräns.

Det lekfulla lantbruket och olika minispel

Farming Simulator Kids är utformat med barnvänlig estetik och ger unga spelare möjlighet att leva ett lantliv efter konstens alla regler. Tonvikten i den barnvänliga miljön ligger på pedagogisk underhållning i form av audiovisuella presentationer, snarare än text. Virtuella grannar – inklusive ett antal antropomorfa djur – ger uttryck för olika behov, och ber de unga spelarna att ta itu med skörden eller göra i ordning en utsökt smörgås.

Pedagogisk underhållning för de små

Barnen utforskar de olika platserna på gården, för att odla och skörda sunda grödor, och sköta tamdjur som kor, höns eller gäss i respektive djurstall. Eftersom stora traktorer och andra fordon är ett måste, finns ett stort antal maskiner från tillverkaren John Deere, som barnen begagnar sig av, allt medan de skapar oförglömliga och lärorika historier om sitt lantbruk, som kan fångas med en speciell videofunktion. Det finns också ett inbyggt belöningssystem.

Värdet av jordbruksproduktion

”För oss är det otroligt spännande att kunna introducera unga barn till lantbruk på ett lekfullt sätt i en skyddad miljö”, säger Thomas Frey, Creative Director på GIANTS Software. ”John Deere är en idealisk partner för Farming Simulator Kids. Med dem har det varit möjligt att skapa ett oförglömligt, pedagogiskt och inspirerande lantbruksspel för unga människor, ett som kanske också väcker ett mer allmänt lantbruksintresse.”

”Det är ett nöje för oss att kunna stödja ett så pass tilltalande projekt, som introducerar barn till lantbruket på ett lekfullt sätt, och som väcker deras intresse för livsmedelsproduktion", säger Stefan Mügge, chef för marknadskommunikation på John Deere.

Spelet innehåller många olika aktiviteter, förutom minispelen som berör sådant som trädgårdsodling och smörgåsberedning. De unga lantbrukarna får också tillfälle att besöka en lantmarknad för att få en känsla för värdet av de färska varor som de har producerat. De kan handla med artiklar på en bytesmarknad, använda produkterna för att skapa maträtter, eller helt enkelt chilla hemma och umgås med andra sympatiska figurer.

Höjdpunkter

  • Barnvänlig grafik, musik och ljudeffekter
  • Möjlighet att skapa karaktärer med många olika stilar
  • En rad olika platser att utforska: gården med tillhörande byggnader, en marknad, med mera
  • Fler än 10 olika sorters grödor att så och skörda, fler än 75 olika livsmedelsartiklar, fler än 100 andra olika artiklar
  • Fordon och redskap från John Deere
  • Olika slags djur som man ska ta hand om
  • Sympatiska figurer och djur att stifta bekantskap med
  • Aktiviteter som att arbeta på fältet, köra fordon, arbeta i trädgården och göra smörgåsar
  • Belöningssystem och videofunktion

Farming Simulator Kids kommer att finnas tillgängligt för Nintendo Switch och mobila enheter under våren 2024. Ytterligare information finns tillgänglig på den officiella webbplatsen för Farming Simulator och i GIANTS Softwares Press Center.