Mary K. W. Jones

Högre vice vd, juridisk rådgivare och internationella offentliga angelägenheter
Deere & Company

Mary Jones

Mary K. W. Jones är högre vice vd, chefsjurist och chef för Worldwide Public Affairs på Deere & Company, en befattning som hon har innehaft sedan januari 2019. Mary Jones är företagets juridiska direktör och ansvarar för den globala juridiska avdelningen och patentavdelningen samt för företagets affärsrelationer och offentliga angelägenheter.

Jones började på Deere & Company 1997 som advokat. Hon tjänstgjorde i den globala juridiska avdelningen i mer än 10 år i roller som t.ex. juridisk rådgivare och biträdande chefsjurist. I mars 2008 utsågs hon till bolagssekreterare och biträdande chefsjurist. I oktober 2008 gick Jones in i företagets personalavdelning som direktör för avdelningarna Personal (regionalt) och Gemensamma tjänster. Hon utsågs till vice vd, Global Human Resources i mars 2010. Före sin nuvarande tjänst utsågs hon till högre vice vd och juridisk rådgivare i januari 2013.

Jones har en kandidatexamen från Truman State University. Hon avlade sin juris doctor med utmärkelse från University of Iowa College of Law, där hon var medlem i redaktionskommittén för Iowa Law Review.

Jones är medlem i advokatsamfunden i Illinois och Iowa. Hon är ledamot och f.d. ordförande i den rådgivande styrelsen för bolagsrätt i advokatsamfundet i Illinois och styrelsemedlem i American Law Institute and Association of General Counsel. Jones är även med i styrelsen för HNI Corporation. Hon är vice ordförande för bolagsstyrelsen i Scott County Family YMCA och är medlem i styrelsen i Iowa Law School Foundation, liksom March of Dimes, Mississippi Valley Division.

Deere & Company (NYSE:DE) är världsledande på avancerade produkter och tjänster och har ett djupt engagemang i kunderna, som lever av jorden – som odlar, skördar, förvandlar, berikar och bygger för att tillfredsställa världens kraftigt ökande behov av livsmedel, bränsle, skydd och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa, högkvalitativa produkter, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deere på www.JohnDeere.com.