Marc A. Howze

Direktör, administrativ chef
Deere & Company

Marc Howze

Marc A. Howze är direktör och administrativ chef på Deere & Company, en befattning som han utsågs till i november 2016. I denna roll ansvarar han för företagets viktigaste administrativa funktioner, bl.a. HR, arbetsmarknadsrelationer, kommunikation, varumärkesutveckling och säkerhet. I januari 2019, åtog sig Howze ytterligare ansvarsområden, i form av leveransstyrning, logistik och reservdelstjänster.

Howze började på Deere & Company 2001 som advokat. Han har haft ledande juridiska befattningar, och varit chef för affärsutveckling på divisionen för konsumentprodukter. Howze valdes till bolagssekreterare och biträdande chefsjurist på Deere & Company år 2006. År 2008 utsågs Howze till chef för integrerad marknadsföring för lantbruksprodukter. År 2009 utsågs han till fabrikschef på John Deere Turf Care, Fuquay-Varina, North Carolina; senare blev han global chef för produktlinjen för bomullsskörd. Direkt före sin nuvarande befattning, med start i oktober 2012, var han direktör för avdelningen Global Human Resources and Employee Communications.

Innan han började på John Deere tjänstgjorde Howze i den amerikanska militären som artilleriofficer och innehade olika tjänster som militärdomare.

Howze är född i Detroit, Michigan och har en kandidatexamen från University of Michigan-Dearborn, en juris doctor från University of Michigan Law School och en MBA från Fuqua School of Business vid Duke University. Han är medlem i advokatsamfunden i Illinois och Michigan samt ledamot i Executive Leadership Council, Human Resources Policy Assocation och Thurgood Marshall College Fund. 2018 valdes Howze in i styrelsen för Nationwide Mutual Insurance Company.

Deere & Company (NYSE:DE) är världsledande på avancerade produkter och tjänster och har ett djupt engagemang i kunderna, som lever av jorden – som odlar, skördar, förvandlar, berikar och bygger för att tillfredsställa världens kraftigt ökande behov av livsmedel, bränsle, skydd och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa, högkvalitativa produkter, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deere på www.JohnDeere.com.