Vårt arv

Se milstolparna som format oss.

 • Plogens ursprung

  När den ekonomiska bubblan brast i USA på 1830-talet gav sig John Deere västerut och följdes snart av sin fru och fem barn. John Deere var redan en etablerad smed i Vermont, men han skulle komma att behöva börja om i sina nya hemtrakter i Illinois. Han såg fram emot de möjligheter som följer med hårt arbete när han började sin resa västerut på mark som han snart skulle förändra för alltid.

  En historisk återförsäljarannons från 1855, "Tillverkare, gross- & detaljhandlare av John Deere -plogar & -jordbruksredskap. Moline, Rock Island Co. Illinois"
 • Jordlösning

  Det tog inte lång tid för John Deere att öppna sin smedja i Grand Detour, Illinois. Han insåg snart att jordbrukarna i hans närhet inte nådde framgång på sina fält enbart tack vare sitt hårda arbete. Familjerna som bosatte sig i området fick problem med den fuktiga präriejorden, en oväntad utmaning jämfört med den sandiga jorden i deras hemländer. Deras väl beprövade gjutjärnsplog behövde skrapas av och ses om var och varannan meter i Amerikas inre.

  Illustration som visar en jordbrukare som skrapar av jord från sin stålplog
 • Den opportunistiske smeden

  John Deere var övertygad om att ett annat material och en annan form skulle lösa problemet. Han hittade ett trasigt stålsågblad och började skapa historia. En mans skräp blev John Deeres banbrytande innovation. Han formade om bladet och var väldigt noggrann med verktygets precisa böjningar. I jorden hade det en effekt som aldrig tidigare skådats. Inget blev sig likt i samhället där det användes.

  Målning av John Deere när han arbetar i sin smedja, gjord av Walter Haskell Hinton
 • Av jord växer vi

  John Deere använde framgången av den här innovationen till att bygga upp sitt företag och fortsätta förfina själva produkten. Med hjälp av forskning, kundåterkoppling och hårt arbete blomstrade John Deeres företag 1849 och det producerades 2 000 plogar per år. Eftersom han aldrig nöjde sig med “tillräckligt bra” fortsatte John Deere att utöka sin verksamhet. Idag, nästan två århundraden senare, är företaget som startade med ett enkelt trasigt sågblad en drivande kraft i världen. Från enkla lösningar i jorden till avancerad teknik bortom horisonten.

  Fotografi från 1882 av tre män stående vid en Deere & Co-tågvagn som fyllts med transportklara stålplogar och i bakgrunden tittar fabriksanställda ut genom ett fönster