1170GSkördare

 • Förbättrad sikt genom bakramens nya design
 • 7% högre motoreffekt
 • Ökad pumpstorlek
 • Kranspetsstyrning (IBC) som tillval
John Deeres skördaraggregat H413 i arbete

Skördaraggregat

John Deere skördaraggregat är kända för sin produktivitet, tillförlitlighet och speciellt noggrannhet. 

1170G 6W

Komfortabel och smidig: 1170G 6W

Tack vare den nya designen är hytten ännu tystare och sikten bakåt ännu bättre än i tidigare modellen. Kan fås med IBC - kranspetsstyrning.

1170G 8W

När du behöver skona marken lite extra: John Deere 1170G 8W

Förstklassig skördare med hög stabilitet, lågt marktryck, god klättringsförmåga och hög produktivitet. Kan fås med IBC - kranspetsstyrning.

1170G1170G1170G

Dieselmotor

HeadingIcon

John Deere 6068, 6,8 l

 • Max. effekt 155 kW
 • Vridmoment 978 Nm
 • Bränsletank 300 l
 • Ad-blue-tank 24 l
1170G1170G1170G

Däck

HeadingIcon

6-hjul

 • Fram 24.5" eller 26.5"
 • Bak 34"

8-hjul

 • Fram och bak 24.5"
1170G1170G1170G

Kran

HeadingIcon

John Deere CH6

 • Lyftmoment 165 kNm
 • Längd 10 eller 11,3 m
1170G1170G1170G

Mått

HeadingIcon

6W
- Längd 7,24 m
- Bredd 2720 mm (650-däck)
- Vikt, från 17 800 kg


8W
- Längd 7,45 m
- Bredd 2720 mm (650-däck)
- Vikt, från. 19 500 kg

1170G1170G1170G

Dragkraft

HeadingIcon

 • Dragkraft 8W: 160 kN
 • Dragkraft 6W: 150 kN
 • Hydraulpumpstorlek 190 cm³
1170G1170G1170G

Hytt och skördaraggregat

HeadingIcon

 • Roterande och nivellerande eller fast hytt
 • Styrsystem TimberMatic
 • Skördaraggregat H423, H424 (10 m kran), H212

Egenskaper

Visa meraVisa mindre

IBC - Kranspetssttyrning

IBCSkördarens kranspetsstyrning har anpassats exakt efter arbetscykeln; kranens bana och funktion förändras beroende på t ex huruvida skördaraggregatet är tomt eller om det håller ett träd. Kranspetsstyrningen förbättrar ergonomin och guidar operatören för korrekt användning av bommens förlängning. Kranrörelsen blir mjukare, vilket minskar belastningen på kranen.

Kranspetsen följer automatiskt den önskade banan. Genom att välja sluttnings-läge anpassas banan för arbete i sluttningar. Skördaraggregatet styrs automatiskt till optimal kaphöjd. Systemet styr utskjutet intelligent under de olika arbetsfaserna och minskar belastningen på kranen.

Kranspetsstyrningen tar också hänsyn till hur långt kranen sträckts och anpassar vridningshastigheten så att du får maximal kontroll.

Läs mer

TimberMatic Kartor

TimberMatic Kartor registrerar skördarens rutt och avverkade sortiment med exakt läge av enskilda stockar. Skotare som arbetar på samma avverkningsställe, kan se en exakt, realtid situation och föraren av skördaren kan även se var skotare är. Förare kan markera ställen som skulle undvikas eller några andra anteckningar om terräng på kartan. 

Kommunikation mellan förare blir bättre för att data är lagrad in i systemet och är inte beroende på minnet av en person. Datan mellan maskinerna uppdateras via molntjänst.

TimberMatic Kartor är standard i nya John Deere skogsmaskiner och är tillgänglig även för äldre maskiner. TimberMatic Kartor kräver 4G MTG och HPC15 (XL4) dator.

Läs mer

TimberMatic styrsystem och automation

TimberMatic styrsystem för John Deere G-Serie-skördare innehåller allt som behövs för uppföljning av basmaskinen, mätning och aptering i ett konfigurerbart användargränssnitt.

Användningen av ett enda system gör förarens arbete snabbare och enklare. Flera trycksensorer har lagts till TimberMatic, vilket gör det möjligt att justera de flesta inställningarna via fjärruppkoppling  - och till och med utan verktyg.
Trycksensorerna gör maskinjustering och kontroll av teknisk status enklare via maskinens inbyggda dator:

•    arbets- och transmissionspumpstryck
•    kvistknivar
•    matarhjulsarmar.

Dessutom möjliggör det RDA via Internet (antingen MTG eller annat modem). RDA innebär snabbare felsökning av underhållsarbetare och därmed förbättrad tillförlitlighet för maskinen. De nya kontrollmodulerna förenklar det elektriska systemet och ger ökad bearbetningskapacitet.

TimberMatics felsökningsdiagnos snabbar upp felsökningen betydligt. Med MECA-kontrollerna är det nu möjligt att se exakta platsen för felet i CAN-bussen och reparationen blir snabb och enkel. I TimberMatic-displayen visas en felikon och när du klickar på ikonen ser du CAN-bussen som visar var felet finns.

Dessutom stänger systemet utmatningen till sensorn eller aktuatorn om den upptäcker överbelastning eller kortslutning och maskinen kan fortsätta arbeta. Detta förbättrar andelen arbetad tid ganska väsentligt.

Adaptive Driveline Control

Adaptive Driveline Control är ett mjukvarubaserat styrsystem som förbättrar körbarheten och ökar produktiviteten hos John Deere G-Serie skogsmaskiner. Systemet anpassar automatiskt motorvarvtalet baserat på motorbelastningen inom körhastighetsområdet. Minsta och maximala intervall är inställda i TimberMatic. Systemet ger höga och stabila motorvarvtal vid hög motorbelastning, vilket förbättrar användningen av motoreffekt under samtidig körning och krankörning. Höga motorvarvtal används endast vid behov vilket sänker ljudnivån och bränsleförbrukningen.

Motorns energihantering prioriterar arbetspumpen före drivpumpen: Motorvarvtalet och hydraulkraften som levereras till skördaraggregatet upprätthålls vid samtidig upparbetning och körning.

När du upparbetar ett träd, justerar systemet motorns varvtal baserat på inställningarna för effektstyrningen för upparbetning. Adaptive Driveline Control är en unik funktion som endast är kan fås med John Deere skogsmaskiner. Det är också en standardfunktion, så du betalar inget extra.

Ny bakram

Motorn, hydraulpumpen, kylaren och tankpaketet är placerad i bakramen men vänd 180 grader jämfört med 1170E IT4. Det möjliggjorde en sänkning av motorhuven och förbättrar bakåtsikten rejält..

Hyttens ljudnivå har minskat genom att även kylarpaketet och fläkten flyttats till bakre delen av motorutrymmet.

Den nya utformningen gör servicekomponenterna lättillgängliga.