1070GSkördare

 • 4W eller 6W utförande
 • Förbättrad sikt tack vare nya bakramens utformning
 • Anpassningsbart TimberMatic styrsystem
 • Den önskade banan

  Kranspetsen följer automatiskt den önskade banan.

  Väljer du "hill mode" så anpassas rörelsen för arbete i sluttningar.

  Skördaraggregat körs till träd
 • Den optimala kaphöjden

  Skördaraggregatet styrs mot den optimala kaphöjden

  Systemet styr utskjutet intelligent under de olika faserna i arbetet och minskar påfrestningarna på kranen.

  Parallel-in rörelse
 • Också på lång räckvidd

  Kranen blir lätt och precis att manövrera.

  Den intelligenta styrningen av kransvängningen förbättrar kontrollen över rörelsen också på lång räckvidd.

  Läs mer om IBC

  Rörelsen av skördarbommen på lång räckvidd

Egenskaper

Visa meraVisa mindre

TimberMatic Kartor

TimberMatic Kartor registrerar skördarens rutt och avverkade sortiment med exakt läge av enskilda stockar. Skotare som arbetar på samma avverkningsställe, kan se en exakt, realtid situation och föraren av skördaren kan även se var skotare är. Förare kan markera ställen som skulle undvikas eller några andra anteckningar om terräng på kartan. 

Kommunikation mellan förare blir bättre för att data är lagrad in i systemet och är inte beroende på minnet av en person. Datan mellan maskinerna uppdateras via molntjänst.

TimberMatic Kartor är standard i nya John Deere skogsmaskiner och är tillgänglig även för äldre maskiner. TimberMatic Kartor kräver 4G MTG och HPC15 (XL4) dator.

Läs mer

Adaptive Driveline Control

Adaptive Driveline Control är ett mjukvarubaserat styrsystem som förbättrar körbarheten och ökar produktiviteten hos John Deere G-Serie skogsmaskiner. Systemet anpassar automatiskt motorvarvtalet baserat på motorbelastningen inom körhastighetsområdet. Minsta och maximala intervall är inställda i TimberMatic. Systemet ger höga och stabila motorvarvtal vid hög motorbelastning, vilket förbättrar användningen av motoreffekt under samtidig körning och krankörning. Höga motorvarvtal används endast vid behov vilket sänker ljudnivån och bränsleförbrukningen.

Motorns energihantering prioriterar arbetspumpen före drivpumpen: Motorvarvtalet och hydraulkraften som levereras till skördaraggregatet upprätthålls vid samtidig upparbetning och körning.

När du upparbetar ett träd, justerar systemet motorns varvtal baserat på inställningarna för effektstyrningen för upparbetning. Adaptive Driveline Control är en unik funktion som endast är kan fås med John Deere skogsmaskiner. Det är också en standardfunktion, så du betalar inget extra.

TimberMatic styrsystem och automation

TimberMatic styrsystem för John Deere G-Serie-skördare innehåller allt som behövs för uppföljning av basmaskinen, mätning och aptering i ett konfigurerbart användargränssnitt.

Användningen av ett enda system gör förarens arbete snabbare och enklare. Flera trycksensorer har lagts till TimberMatic, vilket gör det möjligt att justera de flesta inställningarna via fjärruppkoppling  - och till och med utan verktyg.
Trycksensorerna gör maskinjustering och kontroll av teknisk status enklare via maskinens inbyggda dator:

•    arbets- och transmissionspumpstryck
•    kvistknivar
•    matarhjulsarmar.

Dessutom möjliggör det RDA via Internet (antingen MTG eller annat modem). RDA innebär snabbare felsökning av underhållsarbetare och därmed förbättrad tillförlitlighet för maskinen. De nya kontrollmodulerna förenklar det elektriska systemet och ger ökad bearbetningskapacitet.

TimberMatics felsökningsdiagnos snabbar upp felsökningen betydligt. Med MECA-kontrollerna är det nu möjligt att se exakta platsen för felet i CAN-bussen och reparationen blir snabb och enkel. I TimberMatic-displayen visas en felikon och när du klickar på ikonen ser du CAN-bussen som visar var felet finns.

Dessutom stänger systemet utmatningen till sensorn eller aktuatorn om den upptäcker överbelastning eller kortslutning och maskinen kan fortsätta arbeta. Detta förbättrar andelen arbetad tid ganska väsentligt.

Bakramsutformning

Motorn, hydraulpumpen, kylaren och tankpaketet är placerad i bakramen men vänd 180 grader jämfört med 1070E IT4. Det möjliggjorde en sänkning av motorhuven och förbättrar sikten bakåt rejält..

Hyttens ljudnivå har minskat genom att även kylarpaketet och fläkten flyttats till bakre delen av motorutrymmet.

Utformningen gör servicekomponenterna lättillgängliga.

Roterande och nivellerande eller fast hytt

Hyttkomfort är en produktivitetsfaktor. Hytten hos en John Deere skogsmaskin är en bekväm och ergonomisk arbetsmiljö. Hytten finns som roterande och nivellerande eller fast.

Den roterande och nivellerande hytten hjälper föraren att upprätthålla rätt arbetsställning för att förhindra belastning på rygg- och axelområdena. Operatören kan sitta upprätt även på ojämn terräng, och hytten kan roteras i alla riktningar för att möta arbetsområdet. Hytten har mer benutrymme framför och sätet har två olika höjdinställningar. Den beprövade och effektiva hyttdämpningen förbättrar arbetsförhållandena ytterligare.

För fikarasterna har hytterna en miniugn och ett kylskåp.

Hyttens interiörmaterial valdes med enkel rengöring i åtanke. Det läderliknande materialet på invändiga pelarna är lätt att rengöra. Neoprentorkarblad är mer hållbara än naturgummiblad.

Den ergonomiska stolen, luftkonditionering och uppvärmning, solskydd och solgardiner, samt torkarblad på sidorutorna, stärker ytterligare hyttens komfort. Många strålkastare behövs under mörka timmar, så lampans placering har kontinuerligt förbättrats för öka sikten under höst och vinter.