Kedja för rundbalspress

Kedjor är ofta något som förbises vid förebyggande underhåll. Med tanke på det stora antalet kedjor av varierande längd som används på olika maskiner är det varken praktiskt, eller ekonomiskt, att lagerföra samtliga kedjor. Med John Deere är det emellertid inte svårt att hålla kedjorna i bästa skick. Rullarna finns i tre längder: 3 m, 15 m och 30,5 m.

Kedjor på rullar är det kostnadseffektivaste sättet att byta presskedjor på. Förutom kedjan behöver man bara kedjelänkar och nödvändigt verktyg.

Kedjor för John Deere rundbalspressar är konstruerade för bättre hållbarhet och styrka, och mindre underhåll. Under arbetets gång spänns och slakas kedjan kontinuerligt och det leder till att den sträcks och utmattas och förlorar i styrka. För ett högt utmattningsmotstånd tillverkas bussningar, plattor och pinnar enligt mycket exakta specifikationer.

Kvaliteten talar för sig själv

Reservdelar och service: Bussningar

Bussningar

John Deere bussningar är noga utformade för perfekt kontakt med stiften. En speciell profileringsmetod eliminerar utbuktningar som kan uppstå när bussningen pressas in i kedjelänken. En speciell korrosionsbeständig och slitstark beläggning ger ökad hållbarhet, även när optimal smörjning inte kan uppnås.

Reservdelar och service: Kedjelänkar

Kedjelänkar

Extra tjocka kedjelänkar ökar utmattningshållfastheten hos John Deere kedjor. Tack vare den förhöjda slitstyrkan lämpar sig John Deere kedjan idealiskt för användningar med frekventa tunga laster.

Reservdelar och service: Stift

Stift

Specialkromade stift har en ythårdhet som är två till tre gånger högre än ythårdheten hos standardstift.

För en längre livslängd behandlas stiften i fabrik med ett smörjmedel med särskild sammansättning som gör att det stannar mellan stift och bussning.

Kvalitetssäkrade fördelar:

  • Högkvalitativa stålplåtar
  • Värmebehandlade
  • Sträckta i fabriken under tung last.