X9: Nästa dimension inom prestanda och effektivitet

Efter 10 års utvecklingsarbete är X9 maskinen på allas läppar. Efter världspremiären på Agritechnica 2019 är väntan äntligen över. Bered dig på en upplevelse som utmanar allt du någonsin trott dig veta om skördearbete. Högre prestanda… Ökad effektivitet… Större komfort… Mer automatik… Och mycket mer!

X-serien skärbord
X-serien tröska
Agritechnica Silver Medal

Prisbelönt effektivitet

X9 har redan fått sitt första oberoende erkännande med en silvermedalj på Agritechnica 2019. Priset gavs för de många produktivitetshöjande innovationerna, från inmatningshuset och de dubbla rotorernas smidiga materialflöde, till den radikalt omkonstruerade halmhacken. Den effektiva motorn och drivlinan leder till minskad bränsleförbrukning per ton skördat material. Tillsammans skapar dessa innovationer en maskin som levererar oöverträffad effektivitet utan att föraren ständigt måste ingripa. För ägaren innebär det också lägre driftskostnader och en genomgripande förbättring av genomströmning och effektivitet.

En ny toppresterare

X9 kompletterar vårt befintliga utbud av tröskor. Vad prestanda beträffar överträffar den John Deere S700-serien singelrotortröskor. X9 är särskilt utformad för storjordbruk där man behöver ökad skördekapacitet i småfröiga grödor. För att ta prestandan till en ny nivå skapade vi inte bara en helt ny tröska. Vi utvecklade också ett helt nytt dukbord med en gångjärnsförsedd ram – ett skärbord fullt optimerat för att ge perfekt balanserad spannmålshantering från fält till tank. Dubbla axiala rotorer bildar en del av ett urtrösknings- och separeringssystem som förser vårt hittills största rensverk med högvolymsflöde. Allt detta, plus helautomatisk kvalitetsövervakning och skördehantering, erbjuder en av de mest produktiva skördemaskinerna i lantbrukets historia.

S700 - X9
X9 tröska