Tidigare ledare

Porträtt av William Hewitt

William Hewitt

Ordförande

1955-1964

Styrelseordförande

1964-1982

John Deere's sjätte ordförande, William Hewitt, var den sista Deere familjemedlemmen som ledde företaget. Hewitt föddes i Californien och fick en examen i ekonomi från University of California i Berkeley. Han besökte Harvard Business School i ett år men tappade intresset för att fortsätta och avsluta examen.

Efter att ha tjänat marinen under fyra år gick Hewitt med i Pacific Tractor & Implement Company. 1948 en kort tid efter giftermålet med Patricia Wiman, Charles Deere Wimans dotter, gick han motvilligt in och arbetade som områdeschef i Californien hos Deere & Company.

Hewitt fick snabbt ryktet att vara en bra ledare som lärde sig snabbt och behöll lugnet även under tryck. Han utnämndes till ordförande 1950 och 1955 utnämndes han enhälligt till den nyskapade posten som vice verkställande chef. Tolv dagar efter att hans svärfar dog i maj 1955, valdes Hewitt till styrelseordförande för Deere & Company.

Under Hewitts ämbetstid tog John Deere sina första steg mot att bli ett internationellt företag. 1956 köpte företaget upp majoriteten av Lanz traktorfabrik i Mannheim, Tyskland och införskaffade sig land i Monterrey, Mexiko till nya traktoranläggningar.

Företaget fortsatte att expandera runt om i världen under nästa två decennier. Runt 1970 fanns Deere & Company i Argentina, Venezuela, Frankrike, Spanien, Storbritannien och Västeuropa, Australien, Japan, Sydafrika, Kina och mellanöstern.

Hewitt lyckades införa nya fyr- och sexcylindriga traktorer i Deere sortimentet. Sju års utveckling slutade med en spektakulär introduktion av modellerna – som kallas "New Generation of Power" – på den anmärkningsvärda återförsäljarshowen i Dallas 1960.

Hewitt ledde även bygget av en nytt huvudkontor till företaget. När det blev bestämt att företagets huvudkontor skulle vara kvar i Moline, Illinois, valde Hewitt ut den berömda finska arkitekten Eero Saarinen att designa byggnaden. Deeres splitter nya administrativa centret öppnade 1964 och har utmärkts till en av de bästa arkitektdesignerna i världen.

William Hewitt gick i pension 1982 och utnämndes till U.S.As ambassadör till Jamaica det året. Han dog 1998 vid 83 års ålder.

Deere & Company (NYSE: DE) är en världsledande leverantör av avancerade produkter och tjänster med fokus på framgångsrika och nöjda kunder som arbetar med jorden – de som odlar, skördar, omvandlar, berikar och bygger –för att möta världens ständigt stigande behov av livsmedel, bränsle, bostäder och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa produkter av överlägsen kvalitet, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deeres globala webbplats www.JohnDeere.com.