Högkvalitativa majsbord

Ett stort utbud av bredder och radavstånd

Majsaggregat med många olika bredder och radavstånd

Våra högkvalitativa majsbord tillverkas i Tyskland av Geringhoff. De finns tillgängliga med många olika arbetsbredder och radavstånd för att matcha olika tröskors kapacitet. De kan arbeta i höga hastigheter oavsett förhållanden. Geringhoffs maskiner är konstruerade för att kräva minimalt underhåll och hemligheten bakom den enastående hållbarheten är de precisionstillverkade växellådorna, utrustade med en invändig, självjusterande slirkoppling för att skydda de rörliga delarna.

Modulärt drivsystem

Hållbarhet och lågt underhåll

Istället för att koppla samman radaggregaten med en kontinuerlig drivaxel är radaggregatens växellådor anslutna via Centaflex-kopplingar och Zerol-drev mellan varje radaggregat. Det minskar påfrestningarna på drivlinan och ger en betydligt ökad driftsäkerhet under skörden. Rotorerna och knivarna skyddas också med en slitstark beläggning av volframkarbidstål. Den modulbaserade drivningen utan kedjor och remmar kräver minimalt underhåll. Dessa drivlinor med slitstarka aluminiumväxellådor kräver mindre effekt, använder mindre bränsle och ökar effektivten.

De stora höga stjälkdelarna lyfter smidigt upp majskolvarna in i maskinen

Jämn inmatning

De stora, långa stråskiljarspetsarna lyfter smidigt upp majskolvarna, vilket är perfekt även i liggande majs. Den unika, integrerade slirkopplingen spänner automatiskt samlarkedjorna, och ingen omjustering krävs. Rotorerna plockar ner grödan med hjälp av åtta vassa och slitstarka volframkarbidbehandlade knivar, som enkelt bryter sönder majsplantan så att stjälkhacken inte behöver arbeta lika hårt, något som sparar både bränsle och effekt. Rotordiameter och varvtal är desamma över hela bredden, vilket tillsammans med stora, justerbara inmatningsskruvar ytterligare bidrar till den smidiga inmatningen och höga prestandan.

Enkel justering till olika grödor inom några sekunder

Snabb växling mellan grödor

Att växla till annan gröda tar bara några sekunder. Till exempel justeras stråskiljarspetsarna enkelt med en justerratt. Avståndet mellan kedjorna justeras enkelt bredvid inmatningsskruvarna. Samlarkedjorna spänns automatiskt och det går lätt att växla från majs till solrosor. 2- och 4-växlade växellådor finns tillgängliga om du vill ändra majsbordets hastighet.

Antal raderRadbredd (cm)Skärbredd (m)Horisontell STJÄLKHACKVertikal STJÄLKHACK

4, 6, 8, 12 eller 16

70, 75 eller 80

2,80 till 12,80

Mais Star SC, Mais Star Horizon, Horizon Star II

Rota Disc, Horizon Star II