Miljöklass 4 motor kolvgenomskärning
Miljöklass Steg 4/Steg 5

Dieselmotorer i terräng

Kör med förtroende

Du kan lita på att John Deere PowerTech™ industrimotorer startar på morgonen, fungerar effektivt hela dagen och arbetar pålitligt i många år. Men ren och skär produktprestanda är inte det främsta med att arbeta med John Deere. Det är tryggheten i att ha John Deere integrations- och supportnätverk vid din sida varje steg på vägen.

motorer i aktion

Off road upplevelse

John Deere specialiserar sig på robusta tillämpningar i terräng. Det är därför våra motorer är byggda med extra kraftiga komponenter, toppfoderkylning, stålkolvar för att maximera tillförlitligheten och våta cylinderfoder för lång hållbarhet.

Valfrihet

Med John Deere får du ett brett utbud av konfigurationer och tillbehör så att du kan ange rätt motor som bäst passar din applikation. Våra förkonfigurerade alternativ kan hjälpa dig att spara timmar av ingenjörstid och få ut maskiner snabbare på marknaden.

Integreringshjälp

Du får expertintegreringshjälp av tekniker från John Deere och John Deere leverantörer. OEM-tillverkare kan använda vår applikationstekniska erfarenhet och kunnande för att spara tid och pengar på utveckling.

Kundsupport

Med mer än 4 000 John Deere-servicelämnare över hela världen har du aldrig långt till experthjälp och råd.

Snabba reservdelsleveranser

Våra leverantörer och återförsäljare lagerhåller servicedelar, liksom många andra vanliga reservdelar, för att snabbt möta dina servicebehov. Våra världsomspännande distributionssystem för reservdelar levererar över natten i de flesta regioner.


Motorteknik för Steg 5

PowerTech EWX

EWX-motorer är kompakta, kraftfulla, kostnadseffektiva och enkla att installera utan att kräva nedkylda EGR eller SCR. Våra okomplicerade PowerTech EWX 2,9 liters- och 4,5 liters-motorer har topplock med två ventiler, högtrycks common-rail bränslesystem och elektroniska reglage med fullständiga befogenheter. De använder enkel turboaggregat med wastegate för att bibehålla övergående respons och toppåtdragningsmoment under alla arbetsförhållanden.

PowerTech PWS

PWS 4,5 liters- och 13,6 liters-motorer kombinerar avancerad förbränningsteknik, förbättrad motorkalibrering och enkelt turboaggregat med wastegate. PWS-motorer har PowerTech Plus-teknik med ett DOC/DPF och ett SCR-system som minskar utsläppen och samtidigt maximerar prestanda.

PowerTech PVS

PVS 6,8 liters-motorn ger mer effekt, åtdragningsmoment och vätskeekonomi. De använder vår beprövade PowerTech Plus-teknik med turboladdning med laddluftkylning, en DOC/DPF och ett SCR-system för att förbättra förbränningseffektiviteten, minska utsläppen, förbättra prestanda och förbättra vätskeekonomin.

PowerTech PSS

PSS-motorer ger en kraftfull kombination av effekt/vikförhållande, prestanda och vätskeeffektivitet. PowerTech PSS 4,5 liters, 6.8 liters, 9,0 liters, 13,5 liters och 13,6 liters-motorer klarar de flesta applikationer med perfekt prestanda för tillämpningar i terräng. Alla cylindervolymer har turboladdare i serien för att ge utmärkt prestanda och mottaglighet. PSS-motorer har beprövad PowerTech Plus-teknik som inkluderar ett DOC/DPF och ett SCR-system som är utformat speciellt för tillämpningar i terräng.


Effektklassningar för industrimotorer, tabell

 

Visa allaDölj alla

Bevisad prestanda

Off road upplevelse

John Deere har miljarder timmars erfarenhet av motorteknik för applikationer ute i fält.

Vi använder en avgassystemstrategi som är utformad för att vara transparent för föraren utan att påverka maskinens prestanda. Vår beprövade efterbehandlingslösning har loggat mer än 1 miljard timmars drift på hundratals interna och externa OEM-applikationer.

Turboladdad kraft

John Deere motorer ger snabb respons och högt vridmoment tack vare skräddarsydda turboladdningstekniker. Vi använder en kombination av wastegate och variabel geometri turbo för att  möta applikationens krav.

Pålitlig körtid

Daglig driftsäkerhet

Motorerna från John Deere har toppfoderkylning, effektiv smörjning och robusta kylsystem för pålitlig drift.

Lång hållbarhet

Extra kraftiga, överdimensionerade komponenter och våta cylinderfoder ger motorn lång livslängd. John Deere motorerna är konstruerade för robusta tillämpningar.

Extrema förhållanden

John Deere motorerna är byggda för att fungera i varma och torra klimat, i minusgrader och i fuktigt klimat samt på hög höjd. Motorstyrenheten (ECU) övervakar och skyddar motorns komponenter under dessa extrema förhållanden. I regioner där bränslekvaliteten kan variera skyddar John Deere motorn med tvåstegs bränslefiltrering och vattendetektion.

Effektiv drift

Bränsleeffektivitet

Den effektiva konstruktionen hos John Deere-förbränningskammare med högt placerade kolvringar hjälper till att skapa utmärkt bränsleekonomi.

Mindre DEF

Användning av kyld EGR minskar kväveoxider (NOx) ur motorn. Detta möjliggör användning av ett mindre selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) och lägre förbrukning av dieselavgasvätska (DEF). John Deere motorer med EGR använder 1 till 3 procent mindre DEF jämfört med icke-EGR-motorer.

Livscykelkostnader

Pålitlig drift, lågt underhåll, lång motorlivslängd och exceptionell vätskeekonomi leder till låga driftkostnader med John Deere-motorer.

Långa serviceintervaller

500-timmarsintervall för olje- och bränslefilter, 1 500 timmar för OCV, 4 500 timmar för DEF-tilluftsmodulfilter, 6 000 timmar för kylvätska och upp till 15 000 timmar för DPF. Ingen service krävs på DEF-huvudfilter.

Enkel integration

Lösning redo för Steg 5

Ingen ombyggnad krävs. Inga hårdvaruändringar.

John Deere Steg 5-motorer har samma motorstegklass och använder samma monteringspunkter som John Deere Stag 4-motorer. Dina maskiner har dubbel EPA- och EU-certifiering.

Integreringsflexibilitet

Med flera alternativ för hur delarna i efterbehandlingssystemet är konfigurerade behöver OEM-tillverkare göra minimalt med modifieringar för att integrera John Deere motorer. Enkel konfigurering sparar utvecklingskostnader och minskar leveranstiden till marknaden.
Servicepunkter på en sida gör installation och underhåll enklare.