Fåran

Höjdpunkter från Fåran utgåva februari 2017:

Fågeluppfödare visar vägen för mindre antibiotika

Höjdpunkter från Fåran, utgåva februari 2017:

Fågeluppfödare visar vägen för mindre antibiotika

Antibiotikaresistens är ett allvarligt hälsoproblem och trycket på djuruppfödare att minska användningen av antibiotika ökar ständigt. I Storbritannien är det fågeluppfödarna som visar vägen, som Olivia Cooper rapporterar.

#

Betesdrift i nytt fokus

Under senare år har europeiska mjölkbönder varit enormt pressade av låga mjölkpriser och dålig lönsamhet. Många har därför försökt att få ut mer av betesmarkerna för att pressa produktionskostnaderna. Samtidigt har allmänhetens krav på mer naturliga och hälsosamma livsmedel vuxit och i vissa länder betalar mejerierna en premie för naturbeteskött och mejeriprodukter från frigående kor.

Tilläggsinformation:
Bete i Tyskland
Bete i Frankrike
Bete i Storbritannien
Bete i Nederländerna

Turismen behöver det lokala lantbruket

Mallorca är Europas turistö nummer ett. Cirka 12 miljoner turister besökte denna Medelhavsö bara under 2016 och fyra av fem mallorcaner arbetar inom turistnäringen. I jämförelse spelar lantbruket en mindre roll när det gäller sysselsättningen. Trots det karaktäriseras inlandslandskapet, långt från de överbefolkade kustområdena, av traditionellt lantbruk. Det återstår ännu att se om dessa två helt skilda näringar ska kunna förbättra samarbetet i framtiden.
Läs artikeln

Arkiv

Beställning

Vill du få utskriftsversionen av magasinet?

Kontakta din lokala John Deere-återförsäljare.