PRESSMEDDELANDE   03 juni 2024

John Deere introducerar de nya T5 och T6 skakartröskorna

Premium hyttkomfort och skördeteknik i framkant

Premium hyttkomfort och skördeteknik i framkant

Idag meddelar John Deere att man introducerar helt nya T5 och T6 skakartröskor, åtta nya modeller allt som allt. Tröskorna erbjuder enastående skördeprestanda med olika motorer och effektnivåer ‒ från den robusta 6,8-liters motorn med en max. effekt på 305 hk i T5 400, till den kraftfulla JD9X 9-liters motorn som levererar 466 hk i flaggskeppet, modellen T6 800. De nya T5- och T6-tröskorna erbjuder en förstklassig förarupplevelse. Hytten känns igen från X9-tröskorna, och ger enstående förarkomfort och kontroll över driften. Den lyxiga arbetsplatsen har utrustats med ActiveSeatTM II förarsäte, LED belysning, en ny hörnstolpsmonitor och elektriska, dammtätade dörrar. CommandPROTM joysticken ger föraren intuitiv och personanpassad kontroll över tröskans viktigaste funktioner. Något som ytterligare höjer förarupplevelsen är John Deeres toppmoderna och integrerade paket för Precision Ag Technology (precisionsteknik). I dessa ingår StarFireTM 7500 positionsmottagare, G5Plus CommandCenter™ monitor, och JDLinkTM uppkoppling för effektiv drift och okomplicerad datahantering.

”Introduktionen av de nya T5- och T6-tröskorna markerar en kraftfull utveckling av skördeteknik för skakartröskor”, enligt Jonathan Edwards, John Deeres produktchef för Europa. ”De kommer att ge lantbrukare verktygen de behöver för att förbättra produktiviteten och effektiviteten på fältet.”

 

Drivning med valmöjligheter

T5- och T6-tröskornas åtta nya modeller* ger gott om valmöjligheter vad motoreffekt beträffar. T5 400 är utrustad med en 6,8-liters motor som levererar en max. effekt på 305 hk. Övriga sju modeller är utrustade med den kraftfulla nya JD9X 9-liters motorn, med en effekt från 348 hk i T5 500 med fem skakare till imponerande 466 hk i sexskakartröskan T6 800, det nya flaggskeppet. Alla modeller med JD9X-motor erbjuder intelligent motorvarvtalsstyrning, som förbättrar bränsleeffektiviteten genom att minska motorvarvtalet vid transportkörning, i korsningar och vid trafiksignaler. Alla motorerna uppfyller också de stränga miljösteg V emissionsbestämmelserna.

 

Skörd med hög prestanda

Inmatningshuset har samma bredd som resten av materialflödeskanalen (1,67 m på sexskakarmodellerna), vilket innebär att det inte finns några flödesbegränsningar. I kombination med T5- och T6-tröskornas stora ytor för urtröskning och separering, ger det enastående skördeprestanda. Tröskorna för modellår 2025 har också nya tillval för spannmålshantering, med möjlighet till en tankvolym på 13 500 liter på T6 (+23 %) och 11 500 liter på T5 (+15 %). Dessutom kan förare dra nytta av det justerbara utloppsröret, som ger större kontroll över tömningen, oavsett vad för slags vagn som används. Vid högsta prestanda når man en tömningshastighet på 150 liter/sekund, vilket möjliggör tömning av 10 ton på endast 90 sekunder. Dessutom finns även tillval för sidolutskompensering tillgängliga. Som standard kompenseras för sidolut på upp till 7 %. Som tillval finns ett sidolutspaket som kompenserar för sidolut upp till 14 %, och HillMasterTM teknik som kompenserar för sidolut upp till 22 %.

 

Förbättrad produktivitet med precisionsteknik

De helt nya T5- och T6-tröskorna är rustade för det smarta lantbruket med avancerad John Deere Precision Ag Technology, inklusive den integrerade StarFireTM 7500 positionsmottagaren och G5Plus CommandCenterTM monitorn. G5Plus CommandCenterTM monitorn ger förare en stor 33 cm skärm med full HD och intuitiva menyer som erbjuder bästa kontroll och uppsikt över skördefunktionerna. Dessutom kan förare utrusta tröskan med en G5Plus extramonitor. Det ger förare möjlighet att hålla koll på flera funktioner samtidigt, t.ex. kontrollfunktioner för fordonet på huvudmonitorn och funktioner för precisionslantbruk som AutoPathTM, Machine Sync maskinsynkronisering och Grain Sensing spannmålsanalys på extramonitorn. Machine Sync möjliggör för tröskföraren att kontrollera traktorns hastighet, riktning och position, och underlättar därmed för en spillfri och exakt flygande tömning med jämn påfyllning av vagnen. Tekniken med Grain Sensing spannmålsanalys erbjuder realtidsmätning av vattenhalt, protein och stärkelse i bland annat vete och korn**, vilket underlättar för lantbrukaren att skilja ut kärnor med högre värde och högre proteinhalt redan under skördearbetet.

”Genom att kombinera dessa funktioner för precisionsteknik med JDLinkTM uppkoppling, som erbjuder smidig tvåvägskommunikation, och med John Deere Operations CenterTM, vår kraftfulla och heltäckande digitala lösning för lantbruksskötsel, möjliggör vi för kunden att planera, utföra, övervaka och analysera varje steg i skördearbetet”, säger Alexander Schnöder, produktspecialist på T5- och T6-tröskorna.

 

Exceptionell förarkomfort

T5- och T6-tröskorna har utvecklats med särskild omtanke om komforten och bekvämligheten för föraren. Den rymliga 3,68 m3 premiumhytten är redan bekant från flaggskeppen i John Deere X9-serien. Den har en elektrisk, dammtätad dörr och en trycksatt interiör som hindrar damm och andra partiklar från att tränga in. Som tillval erbjuds ActiveSeatTM II förarsätet, med fullt justerbara, elektriska reglage, en sval arbetsmiljö, och ett elektriskt fjädringssystem för optimal förarkomfort. Behövs ytterligare skärmar och mobila enheter, har hytten också 10 bekvämt placerade 12-volts och USB ladduttag. Infotainment-systemet erbjuder enastående möjligheter för kommunikation och ljudmottagning, och stöder också fullt ut Apple CarPlay och Android Auto. CommandPROTM joysticken är en användarvänlig, ergonomisk, och anpassningsbar kontrollenhet, som gör det lätt för olika förare att programmera och lagra olika inställningar på pekskärmen, t.ex. hastigheten på dukbordets matta, haspelhöjd, vikning av tömningsröret, eller tiltning av inmatningshuset.

 

Maximal körtid ingår

John Deeres åtagande sträcker sig till att säkra maximal körtid för kunderna, där 98 % av alla reservdelar levereras inom 24 timmar. Om en reparation inte kan utföras i tid, kan respektive John Deere återförsäljare, om vissa villkor uppfyllts, tillhandahålla en backup-tröska i liknande storlek för att förhindra att kunden ställs inför driftavbrott i skördearbetet.

*Modeller 

 

  T5 400 T5 500 T5 600 T5 700 T6 500 T6 600 T6 700 T6 800
Motor John Deere PowerTech PSS 6 cil. JD9X
Max. motoreffekt (hk/kW) 224/305 256/348 285/387 310/421 256/348 285/387 310/421 343/466
Antal skakare 5 6
Spannmålstank (liter) 10,000 11,500 11,000 13,500
Bränsletank/DEF-tank (liter) 800/48

** HarvestLabTM mätning av beståndsdelar 

  Vattenhalt Protein Stärkelse Olja
Vete X x X  
Korn X X X  
Raps X X   X
Majs X X X X
Sojabönor x X   X