PRESSMEDDELANDE   MARS 03, 2023

John Deere uppdaterar sin teknik för precisionslantbruk

G5Plus Command Center Extended Monitor Combine

Under många år har John Deere erbjudit tillförlitlig och högpresterande teknik för precisionslantbruk. Under 2023 kommer alla den avancerade utrustningens väsentliga komponenter att uppdateras, för att framtidssäkra dem. Särskilt framträdande är de splitternya John Deere G5-monitorerna och det nya JDLink™ M-modemet. Uppdateringarna kommer att göra John Deere tekniken för precisionslantbruk snabbare, kraftfullare och mer överkomlig för alla lantbrukare och maskinstationer.

Nya John Deere G5-monitorer

Med de splitternya G5-monitorerna, ger John Deere sina kunder direktåtkomst till den allra senaste tekniken. Full HD-upplösning, utökad minneskapacitet och ökad processorkraft gör G5-monitorerna till några av marknadens kraftfullaste. De nya monitorerna finns i två bärbara utföranden, som kan användas på alla maskinmärken, två integrerade utföranden för specifika John Deere maskiner, och en hörnstolpsmonitor som tillval. G5-monitorn är på 26 cm, medan G5Plus mäter 33 cm, vilket innebär att man med G5 får en upp till 33 % större yta för visning av kartor och information än med föregångarna. De två bärbara monitorerna är vattenbeständiga (IP65), något som ger extra säkerhet. AutoTrac™ och sektionskontroll medföljer som standard på John Deere G5Plus monitorn. Självklart får man precis som med föregångarna full AEF ISOBUS-kompatibilitet.

Alla G5-monitorer har samma tillförlitliga och välbekanta användargränssnitt som Gen4-monitorerna. Kombinationen av modern teknik och ett välbekant gränssnitt ger en omedelbar prestandaökning utan att det krävs någon ny, utförlig fortbildning. Det nya licensprogrammet för avancerade funktioner innebär att lantbrukare och maskinstationer endast betalar för det de behöver, vilket ytterligare minskar den initiala kostnaden. Regelbundna programuppdateringar är under utveckling och säkrar att G5-monitorerna redan är framtidssäkrade.

Man kommer att kunna beställa G5Plus och G5 universalmonitorer senare under året. John Deere maskiner kommer att utrustas med G5Plus CommandCenter™ och G5 CommandCenter™ monitorer från och med modellår 2024.

Nya John Deere JDLink™ M- och R-modem

Lantbrukare och maskinstationer med blandad maskinpark kan även fortsättningsvis dra nytta av uppkoppling mellan deras maskiner och molnet. Det helt nya JDLink™ M-modemet ger ett prisvärt alternativ till det välbekanta JDLink™ R-modemet. JDLink™ M-modemet är en ”plug and play”-lösning, som gör så att man enkelt kan säkra att blandade maskinparker är fullt utrustade. JDLink™ M- och R-modemen är kompatibla med SAE J1939-nätverksprotokollet och kan behandla fler än 14 datapunkter från olika märken av maskiner. Denna kompatibilitet möjliggör hantering av en hel blandad maskinpark i en enda webbportal: John Deere Operations Center™.

John Deere StarFire™ 7000

John Deere StarFire™ 7000 positionsmottagaren introducerades förra året tillsammans med den nya StarFire™ RTK-signalen. Med en RTK-noggrannhet på 2,5 cm och en indragningstid på mindre än 8 minuter, ger den nya StarFire™ RTK-signalen en mycket fördelaktig ingång till RTK. John Deere StarFire™ 7000 presterar med ännu pålitligare uppkoppling än tidigare generationer tack vare att signaler från Galileo- och Beidou-satelliter nu tillkommit. John Deere StarFire™ 7000 positionsmottagare finns tillgängliga för beställning, och leveransen av dessa inleds nu.

John Deere Operations Center™

JDLink™ ger kostnadsfri tvåvägsuppkoppling för automatisk uppladdning av odlings- och maskindata till John Deere Operations Center™. Operations Center förbättras konstant med kontinuerliga uppdateringar, så att den hela tiden anpassas till framtida behov. Operations Center kommer även fortsättningsvis att vara kostnadsfritt för mobila enheter och via webben.

De uppdaterade komponenter som utgör stommen i John Deeres teknik för precisionslantbruk gör att det smarta lantbruket fungerar än mer problemfritt för kunderna. Det som redan är sömlöst blir allt enklare att använda, med fler automatiska funktioner. Dessa funktioner, tillsammans med den avancerade service som finns att tillgå tack vare återförsäljarnas expertis, gör lantbruk och maskinstationer produktivare, lönsammare och hållbara som affärsverksamheter.