PRESSMEDDELANDE   03 April 2023

John Deere sätter en ny standard för precisionslantbruk och körkomfort

I och med traktorerna för modellår 2024 tar John Deere lantbruket till nästa nivå genom att integrera de nya G5 CommandCenterTM monitorerna i alla 6-, 7-, 8- och 9-serien traktorer, samtidigt som man ytterligare höjer förarkomforten.

Redo för framtiden med nya G5Plus CommandCenterTM 

Med de nya G5Plus CommandCenterTM monitorerna ingår dokumentation, datasynkronisering, JDLinkTM uppkoppling, variabel mängdreglering, sektionskontroll och AutoTracTM guidning som standard på alla 6-cylindriga 6R-, 7-, 8- och 9-serien traktorer. Med sina 32 cm är G5Plus CommandCenterTM monitorerna 33 procent större än sina föregångare. De har också full HD-upplösning (1 080p) och en mycket snabbare processor. Uppdateringen kommer att möjliggöra enkel användning och ett effektivt precisionslantbruk på högsta nivå, samtidigt som kundernas traktorer framtidssäkras.

6R-serien

På John Deere 6R-traktorerna för modellår 2024 utvecklas körkomforten betydligt. Både ratten och rattkonsolen får ett nytt utförande som tar komforten till en ny nivå, något som märks särskilt vid transportkörning. Dessutom utrustas både Ultimate- och Premiumsätena med ett nytt dämpningssystem, vilket innebär att 6R-traktorerna för modellår 2024 sätter en ny standard.

7-, 8- och 9-serien

7R-traktorerna för modellår 2024 får ett nytt styrsystem med en 50 procentig kapacitetsökning. Detta möjliggörs genom större styrcylindrar, som samtliga 7R-traktorer standardutrustas med. För att öka förarkomforten vid transportkörning, får 7R-traktorerna ett styrsystem liknande det på personbilar. Det är självcentrerande och förbättrar markant spårhållningen. Funktionen kallas reaktiv styrning, och aktiveras enkelt genom en snabbvalsknapp på CommandCenterTM monitorn. Ytterligare två bromsskivor fram förbättrar transportprestandan och förarens körupplevelse. Alla 7-, 8- och 9-serien traktorer har en hörnstolpsmonitor med hög upplösning och en integrerad StarFireTM 7000 positionsmottagare.