PRESSMEDDELANDE   Mars 24,2023

John Deere lanserar elektriska och uppkopplade golfmaskiner

John Deere E-CutTM

John Deere utökar nu sitt engagemang i elektrifiering och uppkoppling för att även omfatta golfutrustning, vilket ger miljömedvetna kunder möjlighet att satsa på hållbarhet utan att kompromissa med prestandan.

Nya John Deere E-CutTM serien innehåller både hybridmodeller och helt elektriska klippare, där man på de senare helt har eliminerat användning av bränsle och motorolja, och uppkoppling introduceras som standard på många av golfmaskinerna.

Nya, helt elektriska 185 E-CutTM och 225 E-CutTM gågreenklippare

De nya John Deere E-CutTM gågreenklipparna är extremt tysta, vilket utökar arbetsfönstret genom att de även kan användas tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Användning av bränsle och motorolja har eliminerats helt. I en elektrisk maskin är det såklart viktigt att det finns ett tillförlitligt batteri. John Deere E-CutTM gågreenklipparna kan täcka cirka 4 650 m² med en laddning tack vare ett litiumbatteri på 58 volt och 3,2 kWh.

Båda maskinerna har en avancerad TechControlTM monitor, som möjliggör för arbetsledare att ställa in klippfrekvens baserat på körhastighet och klippcylinderns varvtal. Utöver det kan handtaget ställas in i tio olika lägen och justeras framåt/bakåt. Ett upprensningsläge som är unikt för branschen ger maximal komfort och enkel användning, inte minst vid vändning. 185 E-CutTM klipparen har en klippbredd på 46 cm, medan den större 225 E-CutTM klipparens arbetsbredd är 56 cm.

E-cut maaier

De nya 6700A E-CutTM och 7700A E-CutTM hybridfairwaykliparna

Elektriska klippcylindrar på John Deeres nya hybridfairwayklippare ger en bränslebesparing på upp till 30 procent av bränslet och minskar ljudnivån utan att kompromissa med prestandan. De nya klipparna läggs till det tidigare produktsortimentet och erbjuder ett miljövänligare arbetssätt.

Fler än 150 hydrauliska läckagepunkter har eliminerats, vilket minskar risken för läckage med 90 procent. Klippning i besvärliga förhållanden eller vertikalskärning kan göras utan problem. LoadMatchTM funktionen sänker maskinens hastighet när den utsätts för tung belastning under klippningen, genom att bibehålla klippcylindervarvtalet och prioritera kvalitet. 6700A E-Cut är en trehjulad hybridfairwayklippare som ger enastående manövrerbarhet vid snäva vändningar.

Connectiviteit

Uppkoppling som standard för golfutrustning

John Deere har under många år gått i bräschen för uppkopplade lösningar för lantbruksmaskiner, och nu kan även golfsektorn dra fördel av uppkoppling och John Deere Operations CenterTM. Under 2023 kommer John Deere att standardutrusta många av sina golfmaskiner med uppkopplingsmöjligheter. Därmed får kunder tillgång till ett administrativt verktyg för hela maskinparken med en historikfunktion och exakt dokumentation som inbegriper maskinanvändning, bränslenivå och diagnostiska felkoder. Det är dessutom möjligt att upprätta ett geostaket och tidsbegränsa användningen. Båda funktionerna larmar om felaktig användning, och ger därmed ett utökat stöldskydd. Mjukvaran är kostnadsfri i form av en mobilapp och som en version för webbläsare.

Med sin nya golfutrustning leder John Deere fältet på uppkoppling. Den senaste tekniken kombinerat med John Deere maskinernas välkända tillförlitlighet ger en fortsatt ökning av effektivitet och kvalitet.