PRESSMEDDELANDE   Februari 28, 2024

John Deere ger 9RX-traktorerna en ny dimension med tre helt nya modeller

nuovo 9rx

18 liters motor, upp till 913 hk max. effekt, vridmoment på mer än 4 000 Nm

John Deere lanserade sina kraftfullaste traktorer någonsin vid årets Commodity Classic-mässa i Houston, Texas. 9RX-serien har utökats med modellerna 9RX 710, 770, och 830, som är väl anpassade till den europeiska marknaden och OSS-länderna. Fordonsbredden är mindre än 3 m, men innanför ryms makalös dragkraft, förhöjd förarkomfort och den senaste precisionstekniken för lantbruk.

 

Exceptionell dragkraft

De nya 9RX-modellerna är utrustade med 18 liters JD18X-motorn, som producerar en motoreffekt på upp till 913 hk med en låg specifik bränsleförbrukning och ett vridmoment på upp till 4 234 Nm på den största modellen. Särskilt anmärkningsvärt är att motorn fullt ut uppfyller miljösteg V-bestämmelserna utan avgasvätska (DEF)/AdBlue®.  Som tillval erbjuds en trippelpump med ett max. hydrauloljeflöde på upp till 636 liter/min. Hydraulisk IPM (Intelligent Power Management) ger en extra effekt på 40 hk vid behov. Därmed har man fullt tillräckligt med kraft för de allra största, hydrauldrivna redskapen. Den nya, fullt mekaniska e21™ PowerShiftTM växellådan med effektivitetshanterare (Efficiency Manager) hanterar utan vidare den höga motorprestandan och vridmomentet hos 9RX, medan automatiken, som känns igen från e23TM växellådan, säkrar exceptionell körkomfort. De 21 näraliggande växlarna gör att förare lätt kan hitta rätt hastighet för olika uppgifter. De nya bandställen har ett större drivhjul med en diameter på 1 200 mm, en omslutningsvinkel på 110° och som går i ingrepp med 7,5 styrklackar. Max. viktbelastningen på 38 100 kg säkrar att både kraft och vridmoment effektivt överförs till marken. Trots att den större motoreffekten på 9RX kräver ett större fordon, bibehålls ett lägsta marktryck på 0,58 kg/cm², vilket är jämförbart med de mindre 9RX-modellerna.

 

Ökad förarkomfort

Med den nya CommandViewTM 4 Plus-hytten kan förare glädjas åt markant förbättrad komfort och sikt, och ett betydligt större golvutrymme. Den nya hyttfjädringen med tre graders fri rörelseväg, i kombination med ett isolerat underrede, minskar både ljudnivå och vibrationer. Med ActiveCommand-styrningen (ACSTM) bestämmer körhastigheten hur stor kraft som behövs för att vrida på ratten, vilket säkrar enkel och exakt användning. På fältet krävs bara 3,5 varv med fullt rattutslag. Vid vägkörning förändras rattutväxlingen till 5 varv med fullt rattutslag, vilket ger bättre kontroll och gör körningen av 9RX-traktorn både bekvämare och produktivare. Systemet med snabbpåfyllning gör att den 1 952 liter* stora dieseltanken kan fyllas på mindre än 4 minuter, vilket ger ännu effektivare drift och minimerar den icke-produktiva tiden. Dessutom är de dagliga underhållspunkterna lättåtkomliga från marknivå, eller genom den nya servicegången runt hytten. Intervallet för hydrauloljebyte har utökats till 4 000 timmar, och en reverserbar fläktdrivning som tillval bidrar ytterligare till att öka körtiden.

 

Kapacitet för den senaste precisionstekniken

9RX-traktorn är rustad för det smarta lantbruket, med en 33 cm (13 tums) G5Plus CommandCenter™ monitor med full HD, och fullt integrerad John Deere Precision Ag Technology, som variabel mängdreglering, 1-Click-Go-AutoSetup, sektionskontroll och full AEF ISOBUS-kompatibilitet. Standardfunktionerna JDLink™ uppkoppling, dokumentation, och Data Sync datasynkronisering ökar den övergripande prestandan. John Deere Operations Center™ är kostnadsfritt, och utgör den centrala plattform som kopplar samman maskiner, förare och fält, underlättar dataimport, och möjliggör samarbete med andra aktörer.

*Max. tillåten tankvolym kan variera beroende på land.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måtten på de helt nya modellerna i 9RX-serien.