PRESSMEDDELANDE   29 AUGUSTI 2023

3,1 liter diesel per hektar

Bränsleeffektiv John Deere 9RX-traktor är med och sätter ett nytt 24-timmarsrekord

9RX Bednar

John Deere och jordbearbetningsspecialisten Bednar har satt ett nytt rekord genom att bearbeta 769,4 hektar på 24 timmar, 125,4 fler hektar än det tidigare rekordet från 2007. Resultatet uppnåddes med en 691 hk John Deere 9RX 640 och en prototyp på Bednar Swifterdisc XE Mega med en arbetsbredd på 18,40 meter.

Tack vare en låg bränsleförbrukning på endast 3,1 liter per hektar och en bränsletank med en volym på 1 490 liter, så behövdes endast ett stopp för påfyllning, så arbetet låg knappt nere alls. Med en genomsnittlig bearbetad yta på 32,6 hektar i timmen och en arbetshastighet på upp till 21 km/h, stod kombinationen för en imponerande prestation under hela testet.

Smärre, oförutsedda utmaningar kom inte i närheten av att hindra laget från att nå sitt mål. Regelbundna förarbyten och ett litet läckage på redskapsprototypen tog mycket lite tid i anspråk.

”Vi såg fram emot utmaningen och var hela tiden säkra på att vi tillsammans med Bednar skulle lyckas slå det gamla rekordet”, sade Marcus Luchmann, John Deeres marknadschef för stora traktorer inom EU27. ”Samtidigt hjälpte rekordförsöket oss att bevisa vilken fantastisk dragkraft och låg bränsleförbrukning vår toppmodell i 9RX-serien ger på fältet.”

Totalt åtta anställda från Bednar, John Deere och John Deere återförsäljaren IPSO engagerades i 24-timmarstestet.