PRESSRELEASER   20 juni 2022

Enklare AutoTrac-användning i blandande maskinparker

AutoTrac™ TIM-aktivering

AutoTrac™ TIM-aktivering

Walldorf, 1 juni 2022 – På lantbruk och maskinstationer med blandade maskinparker kan man nu använda John Deere AutoTrac™ TIM-aktiveringen (traktor-/redskapshantering) med Gen4 universalmonitorer. Det innebär att det beprövade AutoTrac™ guidningssystemet kan användas på alla traktorer med kapacitet för AEF-certifierad (Agricultural Electronics Foundation) TIMstyrning. Välkända, befintliga lösningar för maskinguidning i blandade maskinparker är AutoTrac™ Universal 300 och Reichhardt GREEN FIT. Nya AutoTrac™ TIM är ett fullt integrerat, kompletterande erbjudande. Den viktigaste fördelen är att det inte behövs några extra komponenter för vare sig ratt eller styrenhet.

Detta är en enkel lösning om man vill kunna använda ett universellt guidningssystem på lantbruk eller maskinstationer med blandade maskinparker. För att kunna köra AutoTrac™ TIM, behöver man en AEF-certifierad Gen4 universalmonitor (4240 eller 4640) med AutoTrac™ aktivering och en StarFire™ 6000 eller 7000 positionsmottagare.

Allt fler tillverkare förbereder sina traktorer för AEF TIM-gränssnittet. Via ISOBUS är John Deere traktorerna nu kompatibla med redskap från andra tillverkare, där det finns certifierad AEF TIM-guidning. Uppgifter om maskinkompatibilitet med John Deere AutoTrac™ TIM hittas på AEF Database.

Så snart som AutoTrac™ TIM används kan systemet nyttjas som följer: Om maskinen (oavsett märke) är utrustad med ett JDLink™ modem, kan data utbytas trådlöst och kostnadsfritt med John Deere Operations Center™. Detta möjliggör för arbetsflöden att ställas in, planeras, övervakas och analyseras i en enda onlineportal. På så sätt kan kunder också använda funktioner för precisionslantbruk, t.ex. skapa tilldelningskartor. Dessa kan sedan skickas direkt till traktorer på fältet via John Deere AutoSetup.

I och med AutoTrac™ TIM-aktiveringen, visar John Deere att öppenheten gentemot andra tillverkare spelar en viktig roll för lantbruket. Företaget möjliggör i synnerhet för kunder med blandade maskinparker att använda John Deeres lösningar för lantbruk.