PRESSRELEASER   10 maj 2022

Traktorer för specialgrödor får mer kraft och komfort

Traktorer för specialgrödor får mer kraft och komfort

Anpassade till dina jobb

Walldorf, 10 maj 2022 – John Deere 5G-serien traktorer erbjuder nu mer komfort och större mångfald i form av fler modeller för de varierande uppgifter som odling av högvärdesgrödor medför. Alla modeller över 75 hk har genomgått en grundlig uppdatering, och fem nya, kraftfullare modeller i utförandena GV, GN, GF och GL har tillkommit.

Nya funktioner för traktorer med hytt
En viktig funktion på de nya 5G-traktorerna är den femväxlade, hög-låg PowrReverserTM Eco-växellådan, som möjliggör körning i 40 km/h vid lägre motorvarvtal, vilket gör traktorerna bränsleeffektivare och bekvämare att köra. För att uppfylla kundernas önskemål har 5G-serien utökats med nya modeller. Främst bland dessa är de nya 5115-traktorerna för GF-, GN- och GV-serierna, med en fyrcylindrig, 3,6 liters motor som levererar upp till 120 hk. Därutöver erbjuder John Deere mer effekt för körning i särskilt smala rader i vinodlingar, eftersom effektutbudet bland GV-traktorerna utökats med ytterligare två modeller – 5105G och 5115G med en max. effekt på 105 respektive 120 hk.

Anpassade till föraren
Hytten har fått en ny utformning, och är nu bättre anpassad till förarens behov. Det nya utförandet är mer ergonomiskt och erbjuder bättre benutrymme, vilket ökar körkomforten, och gör arbete med de nya 5G-traktorerna till en angenämare upplevelse. En väsentligt lägre huv ger ojämförbar sikt fram. Sikten nattetid förbättras också markant med LED belysningen som är tillgänglig som tillval. Samtidigt som den nya hytten gör arbetet bekvämare, är den också bättre för förarens hälsa. Som tillval finns ett kategori IV filtersystem tillgängligt (som uppfyller EN 15695-standard). Det integreras i hyttaket och skyddar mot damm, skadliga aerosoler, och ångor. En annan höjdpunkt på 5G-serien traktorer är en ny 13 cm digital skärm, där föraren kan avläsa viktig fordonsinformation utan att vrida på huvudet. Skärmen möjliggör också bekväm ändring av olika traktor- och maskininställningar. - 2 - Public

Anpassade till effektivitet
De nya traktorerna är inte bara enklare att köra, de är också smartare. Traktorerna kan utrustas med ISOBUS som tillval, och en JDLink™ telematikmodul kan eftermonteras. På så sätt kan traktorerna kopplas upp till John Deere Operations Center helt kostnadsfritt, vilket sparar både tid och pengar. Driften kan digitaliseras och arbetsplaneringen förenklas eftersom toppmoderna verktyg för maskinparkslogistik medföljer traktorn på köpet. För ett effektivare arbete på branta sluttningar och i smala odlingsrader kan traktorerna utrustas med heltäckande funktioner som DYNAMIC STEERING och AutoClutch. Med DYNAMIC STEERING ändras rattmotståndet automatiskt med körhastigheten. I lägre hastigheter krävs betydligt mindre kraft för att vrida på ratten, särskilt vid snäva vändningar, medan ett högre rattmotstånd möjliggörs vid körning i transporthastigheter. Detta förbättrar förarens komfort och kontroll över traktorn. AutoClutch funktionen underlättar också vid manövrering på sluttningar, eftersom frikoppling sker med bromspedalen.

Ytterligare uppdateringar på 5G-serien
För fruktodlingar med lågt hängande pergolaväxter, finns John Deere 5Gtraktorerna också tillgängliga med lågprofilshytt, eller utan hytt (OOS). En ny 105 hk traktor i GL-serien ger ökad valfrihet, och det större förarsätet ger bekvämare körning vid arbete i fruktodlingar. 75 hk traktorerna har redan uppgraderats till miljösteg V, samtidigt som de kända och beprövade egenskaperna från tidigare kvarstår.