PRESSRELEASER   January 15, 2021

NYA TILLVAL FÖR SKOTARKRANAR

John Deere lanserar omdesignade vipparmstillval utrustade med ett dolt slangsystem för skotare med CF5-, CF7- och CF7S-kran. De omdesignade vipparmarna är en tydlig förbättring av användbarheten, hållbarheten och servicebarheten. De nya vipparmarna, som har fått namnet XI, kommer att kunna fås som ett alternativ på skotarmodellerna 910G, 1010G, 1110G, 1210G och 1510G under våren 2021.

Förbättrad hållbarhet, användbarhet och produktivitet

Den nya vipparmen är mer robust, utskjutet är starkare och slangarna har fått en ny dragning som ökar både slangarnas hållbarhet, gör det enklare att byta ut dem och ökar kranens användbarhet. Den omdesignade slangdragningen mellan bommen och vipparmen skyddar slangarna från skador. Den förbättrade geometrin och den förbättrade balansen mellan lyftarmen och vipparmen gör att kranen följer en jämnare bana, vilket förbättrar produktiviteten. Med de nya dolda XI slangutskjuten får kranen en räckvidd på 9,8 m.

90 % av skotarna som levereras är utrustade med IBC, I Sverige levereras nästan 100% med IBC. Maskinerna som är utrustade med IBC inkluderar en extra arbetslampa som sitter under vipparmen för bättre sikt mot kranspetsen vid arbete i mörker.

Service på det enkla sättet

Den förbättrade slangdragningen inuti kranen ökar slangens hållbarhet och gör slangbytet enklare. Glidlagret i den bakre delen av utskjutet kan nu smörjas utan att kåporna behöver tas bort. Utskjutskedjan kan också justeras utan att delar behöver demonteras och borttagning av kåporna. Det justerbara kranstödet är också nytt och underlättar växling till transportläget.

Förutom dom nya vipparmarna finns det även en starkare Indexator GV12-2S-länk. Bottenplattan på den starkare rotatorn är nu tillverkad av stål istället för gjutjärn.

Skotaren 1510G

För mer information kontakta

Jenny Book
Communications Specialist
Tel. +46 70 375 83 55
BookJenny@JohnDeere.com