Pressreleaser   5 februari 2019

John Deere samarbetar med Precision Makers för att utveckla autonoma lösningar för golfbranschen


Mannheim, 5 februari 2019
– John Deere tillkännager en exklusiv överenskommelse med Precision Makers för att utveckla autonoma lösningar för klippning av golfbanor och idrottsanläggningar. Det holländska företaget specialiserar sig på autonom teknik för olika slags utrustning.

”Inom grönytebranschen letar man efter hållbarare sätt att vårda och precisionsklippa grönytor, och ett ökat utnyttjande av ny teknik kommer att bli en avgörande faktor för hur väl ban- och anläggningscheferna lyckas”, säger Manny Gan, direktör för Global Golf på John Deere. ”Arbetskostnader och tillgänglighet blir allt viktigare frågor, och våra kunder är redo att börja använda autonoma maskiner och utrustning som säkrar att olika arbetsuppgifter utförs med precision och ger ett fullgott resultat.”

Precision Makers är ett dotterbolag till Dutch Power Company (DPC), som har en pågående leverantörsrelation med John Deere.

”John Deere ser fram emot samarbetet med Precision Makers för att ta fram de bästa autonoma precisionslösningarna för grönytebranschen, för att dels bidra till lindrade arbetskostnader och samtidigt erbjuda en högkvalitativ lösning för bästa grönyteskötsel”, säger Gan.