Pressreleaser   den 16 februari 2017

Utvidgar Gator-fabriken för att möta efterfrågan

Den första större utvidgningen på 30 år vid fabriken John Deere Horicon Works i Horicon, Wisconsin, USA har resulterat i en ny fabriksbyggnad på 36 000 m2 för tillverkning av bolagets populära Gator transportfordon.

”Expansionen är ett enormt framsteg för samhället, de anställda och fabriken,” säger Horicon Works fabrikschef Steve Johnson. ”Nu kommer vi att placera varje transportfordon på monteringsbandet och det kommer inte att lämna det förrän det är exakt så som återförsäljaren vill ha det, klart för leverans över hela världen – nu är det vi som har kontroll över allt. Vi kommer att kunna betjäna våra återförsäljare och kunder bättre, förbättra fordonens kvalitet totalt sett, och göra vår verksamhet effektivare.”

Tidigare hade vi två olika fabriksenheter som arbetade med Gator transportfordon. Med den nya expansionen koncentreras hopmontering och leveranser till Horicon Works. Produktionen i den nya fabriken började i december och flytten är planerad att vara avslutad i mars 2017.

”Denna investering visar våra anställda att deras arbete och ansträngningar att göra detta till en stor affär, baserad på säkerhet, kvalitet och leveranser även kommer dem till nytta. De har verkligen hjälpt oss att förtjäna denna möjlighet att utvidga verksamheten,” sade Steve Johnson.

Horicon Works är daterat tillbaka ända till 1911 när Deere köpte fabriken från Van Brunt Manufacturing, en tillverkare av hästdragna såmaskiner och andra lantbruksmaskiner. Originalbyggnaderna på platsen, nere i Horicons centrum, byggdes år 1865. Under det senaste århundradet har Horicon Works tillverkat ett brett program av utrustning för lantbruk och fritid, inklusive cyklar och snöskotrar – sloganen ’Ingenting går som en Deere’ härstammar från snöskotertiden under tidigt 1970-tal.

1963 byggde Horicon de första 110 åkgräsklipparna, vilket var företagets första signal att ta steget in på den globala turfmarknaden, och som slutligen resulterade i den nuvarande produktmixen. Idag tillverkar Horicon förutom det omfattande programmet med GATOR transportfordon, premium trädgårdstraktorer inklusive serierna X300, X500 Select och X700 Ultimate samt ett brett urval av tillbehörsutrustningar som snöslungor, rotorklippdäck och knivar.