Pressreleaser   den 3 november 2016

Två nya sladdlösa gräsklippare

John Deere introducerar två sladdlösa batteridrivna modeller som komplettering till det redan omfattande programmet med gågräsklippare för hemmabruk.

Tack vare den nyaste litium-jon batteritekniken behöver man inte längre tänka på kablar, bensin eller luftföroreningar. De tysta och problemfria sladdlösa gräsklipparna är idealiska för gräsytor upp till 400 m² resp. 500 m².

Fram till nu kunde John Deere-kunder välja mellan bensindriva eller eldrivna modeller av gågräsklippare för hemmabruk. Men nu finns nya sladdlösa modeller att ta i betraktande. De nya gräsklipparna är miljövänliga och avger inga avgaser eller emissioner utan att därför begränsas av en kabel. Sladdlösa gräsklippare är idealiska för gräsytor långt borta från eluttag. Den låga vikten gör det också till en barnlek att manövrera dem runt buskar, träd och andra hinder och är det perfekta redskapet i sluttningar, vallar och områden som är svåra att nå.

Det långlivade litium-jon-batteriet på 40 V och 4,0 Ah levererar utmärkta klippresultat, och lämpar sig särskilt bra för trädgårdsälskare som tycker om att klippa litet men ofta. Med ett fulladdat batteri klipper den sladdlösa gräsklipparen i cirka 20 minuter. Att ladda batteriet tar cirka 40 minuter.

De sladdlösa gräsklipparna är lätta att använda och underhålla då de inte kräver någon regelbunden service annat än att kniven bör bytas var tredje säsong. Fällbara handtag förenklar förvaringen när utrymmet är knappt. Båda modellerna täcks av två års garanti.

R40B sladdlösa gräsklippare med en klippbredd av 40 cm och däck av propenplast arbetar effektivt på klippytor upp till 400 m². Med en vikt på endast 19,5 kg, är den lätta batteridrivna klipparen enkel att använda och suverän att manövrera förenat med höga klipp- och uppsamlingsprestanda. Klipphöjden är enkel att justera, och gräsklipparen är försedd med en 44 liters uppsamlare.

För ännu högre prestanda har den andra modellen, R43B, en klippbredd av 43 cm och ett aluminiumdäck. Konstruerad för ytor upp till 500 m², är denna sladdlösa modell utrustad med en 55 liters uppsamlare och lätt inställbar klipphöjd från 22 till 80 mm i sex steg.