Pressreleaser   den 15 september 2016

John Deere presenterar nya 2R-seriens kompakttraktorer

Nürnberg, 14 september 2016 - Kunder som vill ha ökad produktivitet utan att offra komforten kommer att uppskatta den nya John Deere 2R-serien med kompakttraktorer. 2026R och 2036R är försedda med helt nya designelement med en mängd innovationer där kunden kan välja mellan 26 respektive 36 hk.

2026R är den mindre av de två modellerna, med en kompakt design för arbeten där utrymmet är begränsat. 2036R har bredare spårvidd och längre hjulbas, parat med ökad traktorvikt för att förbättra stabiliteten.

Båda modellerna är konstruerade för komfort och minskad belastning på föraren, med ergonomiska reglage, ställbar ratt och farthållare. 2036R är också försedd med luftfjädrat premiumsäte. Båda traktorerna är tillgängliga med öppen förarplats eller med hytt, som kompletterar förarplatsens fördelar och säkerställer bra runt-om-sikt.

”Våra kunder vill ha effektiva, hållbara och lättanvända lösningar som ger dem möjlighet att utföra mera arbete på kortare tid med mindre ansträngning,” säger Jared Lowe, John Deere produktmarknadschef för kompakttraktorer. ”När vi designade de nya modellerna i 2R-serien, fokuserade vi på att förbättra maskinens stabilitet, komfort och tillkopplingsmöjligheter för redskap för att uppfylla dessa behov.”

2R-seriens traktorer förbättrar produktiviteten genom många lättanvända funktioner. 2036R är försedd med det för branschen banbrytande, exklusiva lyftsystemet CommandCut som ger snabb och exakt inställning av klipphöjden genom vridning av en skalratt och en lätt knuff på en spak. Detta system medger precisionsklippning och minskad ansträngning för föraren under långa arbetsdagar.

Båda modellerna har Twin Touch fotpedaler, vilket förenklar valet av körhastighet och körriktning. Funktionen eThrottle låter maskinen automatiskt öka eller minska motorvarvtalet allt efter behov, medan farthållaren, som är standardutrustning, håller körhastigheten konstant.

2R-seriens kompakttraktorer är försedda med helt oberoende kraftuttag, som medger samtidig montering av front-, mitt och bakmonterade redskap, kombinerade på olika sätt, vilket ökar utrustningens mångsidighet. AutoConnect mittmonterade klippdäck är lätta att ansluta och ta bort för att produktiviteten ska höjas, medan de nya frontlastarna QuikAttach 120R och 220R, som är designade speciellt för 2R-serien, ger maximala prestanda.

Ytterligare fördelar ger de nya kraftfulla och ändå kompakta frontlyftarna, tillval som är konstruerade och tillverkade av John Deere. 2036R är försedd med en elektrisk spärrventil så att föraren lätt kan låsa lyften i transportläget från traktorsätet, med en enkel omkastning av en omkopplare.

Det intuitiva underhållet understöds av förlängda serviceintervaller för vätskor och förenklad åtkomst av motorutrymmet. Standard serviceindikatorer varnar föraren när underhåll krävs, som t.ex. när luftfiltret behöver rengöras eller bytas ut. Även motorns oljesticka har flyttats till en mera lättåtkomlig plats, och gör det lättare för föraren att kontrollera oljenivåerna. Tack vare maskinmonterad diagnostik och anslutning till Service ADVISOR™ kan teknikerna snabbt och enkelt övervaka maskinens hälsotillstånd.

För att få veta mera om den nya John Deere 2R-seriens kompakttraktorer och när de är tillgängliga, besök närmaste John Deere-återförsäljare.