Pressreleaser   29 Mars 2016

TANGO E5 Series II: John Deere lanserar nästa generation av robotklippare

Robotklipparen TANGO E5 Series II är konstruerad för att underlätta ditt liv genom att den sköter din gräsmatta automatiskt, så att du i stället kan njuta av livets viktigare sidor. Tack vare att den är så tyst kan TANGO användas på söndagar eller t.o.m. nattetid utan att störa någon.

En robotklippare klipper mycket oftare än en konventionell klippare och gräsklippet går därför raka vägen tillbaka till gräsmattan som värdefullt gödningsmedel. Resultatet är en perfekt gräsmatta utan gräsklipp som ska tas omhand. Ett dubbelt hölje skyddar de viktigaste komponenterna och gör det möjligt för TANGO att arbeta i både solsken och regnväder.

År 2016 kommer trädgårdsälskare att kunna dra nytta av fördelarna med John Deeres nya TANGO E5 Series II robotklippare. Till förbättringarna på denna senaste modell hör en ny operatörspanel och smartare navigationsteknik.

Framkörningsteknik: smartare navigation och mjuk kurvtagning

TANGO klipper gräsmattan efter ett slumpartat mönster i olika riktningar. En innovation hos Series II modellen är framkörningstekniken, som förbättrar klipparens beteende när den vänder. En ny sensor får klipparen att navigera i trädgården, närma sig begränsningstråden och svänga innan den träffar den. Denna konstanta, mjuka rörelse är viktig speciellt i sluttningar eller i närheten av begränsningstrådar. Smartare navigation leder till mindre slitage på gräset och ökad täckning av gräsmattan.

Kraftfull och säker

TANGO använder sig av ett litiumjonbatteri som avger tillräckligt med effekt för att täcka gräsytor upp till 2200 m². Robotklipparen vet när det är dags att ladda på nytt, och kör automatiskt in till dockningsstationen. Den PIN-kodskyddade displayen säkerställer att endast ägaren kan använda den. Säkerheten under drift är också garanterad; kniven stoppar automatiskt om klipparen lyfts upp, kommer i beröring med hinder eller störs på något sätt.

Förbättrad dragförmåga

TANGO E5 Series II startar långsamt, och accelererar mjukt upp till högsta hastighet. Detta hjälper till att minska slitaget på gräset och risken för att den ska slira på vått underlag. Vid mera utmanande förhållanden kan hastigheten sänkas om så behövs, för att ge en smidigare drift. Ett nytt standardläge gör att klipparen kan köras med tre olika hastigheter från 36 upp till 44 cm/s. Vid klippning i sluttningar, kommer en förbättrad sluttningskompensation och något reducerad hastighet att hjälpa klipparen att klippa sluttningens botten och topp på samma sätt.

Ny operatörspanel

Robotklipparen arbetar inom gränser som definieras av gömda trådar installerade i trädgården, som lätt kan flyttas om trädgårdens layout ändras. När den är programmerad, arbetar TANGO enligt ägarens inställningar. Den nya operatörspanelen har nu en grafisk meny med många symboler och visar information om aktuell och kommande klipparstatus för att ge en intuitivare och mera tilltalande erfarenhet. Med klipparens nya programvara kan användaren ändra benämningarna på säsongsscheman och startpunkter för enklare programmering. Exempelvis ’Startpunkt 2’ kan ändras till ’Framför huset’ eller ’Schema 1’ till ’Högsäsong’ med flera klipptimmar än i andra scheman.

Med denna nya schemaläggning kan användaren skapa en tidtabell med klipperioder och tillhörande uppgifter för specificerade tider. Den säkerställer att varje startpunkt kommer att täckas varje vecka, eller ett rensningsvarv kan sättas på schemat varje fredag så att gräsmattan ser perfekt ut inför helgen.

Den nya TANGO E5 Series II kommer att vara tillgänglig hos John Deeres återförsäljare för villaägare under våren 2016.