Pressreleaser   16 mars 2016

John Deere uppdaterar gräsklipparprogrammet inför 2016

Gågräsklippare

John Deeres nya gågräsklippare för 2016 erbjuder ett brett urval av storlekar, effekt och höga prestandaegenskaper genom företagets hela omfattande program. Uppdateringarna gör maskinerna ännu mångsidigare och enklare att använda.

En Subaru-motor har ersatt tidigare Kawasaki-enhet i modellen R54RKB med hög prestanda vid svåra klippförhållanden, förbättrad drift inklusive lättare motorstart och enastående pålitlighet som resultat.

Det ergonomiskt utformade handtaget med mjuka greppytor sörjer för lägre vibrationer, vilket reducerar tryckrelaterad utmattning av händerna. Det fällbara handtaget, redan bekant från PRO 47V gräsklippare, gör transporter och förvaring mycket enklare. Dessutom har drivlinan på gräsklipparmodellen R54RKB med bakre rulle reviderats komplett för att förenkla användningen och öka hållbarheten. Ny tätning och drivkomponenter har genomgått hårda tester för att verifiera den förbättrade pålitligheten.

Ztrak klippare med noll vändradie

Ztrak-seriens gräsklippare med noll vändradie svänger på stället, styrt av de intuitivt verkande körspakarna. Det innebär att det inte längre existerar hinder som du inte på enklaste och effektivaste sätt kan köra runt vilket sparar både tid och möda. Modellerna i denna serie är försedda med många förbättringar inför 2016, inklusive nya klippdäck, ett nytt numreringssystem och ny formgivning, liknande proffsmodellerna.

Välj mellan de helt nya Accel Deep klippdäcken med klippbredderna 107 och 122 cm (42 och 48 tum) som flyttar klippkvalitet och finish samt produktivitet, hållbarhet och mångsidighet till nya nivåer.

Det djupa klippdäcket med slät ovansida ger ett ostört flöde av gräsklippet ut genom den stora utkastöppningen. Minimal upprepad klippning förbättrar klippdäckets kapacitet och tillgänglig kraft, varför klipparen kan bibehålla höga prestanda även vid svåra klippförhållanden och vid högre hastigheter. Tack vare de mjuka konturerna hålls klippdäcket renare och är också enklare att göra rent vid service eftersom det har färre avlagringar med omklippt material. Däckets kraftiga, hållbara design säkrar många timmars problemfritt arbete. Det är försett med dubbla klippdäckshjul för ökad styrka och remdrift med låg remspänning vilket minskar belastningen på motorns och klippdäckets lager.

MulchControl-utrustningen (tillval på vissa klippdäck) ger överlägsna mulchingprestanda och största mångsidighet. Ändra från sidoutkast till mulchning eller tvärtom helt enkelt genom att slå om en spak.

Förutom dessa nya egenskaper, levereras de senaste Ztrak-seriens modeller med extra förvaringsutrymme och två mugghållare, medan manöverpanelen har flyttats från vänster till höger sida av maskinen för att ge en intuitivare åtkomst. Övriga förbättringar inför 2016 inkluderar ökad längdinställning av sätet, en förbättrad handbroms och bränsletankens volym som har ökats från 13 till 17 liter.

John Deeres uppdaterade gågräsklippare och Ztrak-seriens klippare med noll vändradie kommer att finnas tillgängliga hos John Deere återförsäljare från och med våren 2016. Ta kontakt med din lokala återförsäljare för ytterligare information.