Pressreleaser   19 April 2016

John Deere exakthack får Red dot Award-utmärkelse för produktdesign

John Deeres innovativa 8000-serien självgående exakthackar står ännu en gång i rampljuset, efter att ha tilldelats en 2016 års reddot internationell designutmärkelse för produktdesign.

Exakthacken var en av 5 200 produkter från 57 länder som, enligt strikta urvalskriterier, granskades av en jury av 41 oberoende industridesigners från hela världen. Produktkategorier för 2016 års designutmärkelser varierade från elektronik och kommunikation till mode, livsstil och sport.

”Denna revolutionerande nya design av John Deere 8000-serien självgående exakthackar återspeglar maskinernas innovativa teknologi och funktionalitet,” säger Professor Matthias Schönherr, en tidigare Porsche designspecialist, som är den nya exakthackens huvuddesigner. ”Formgivning spelar en viktig roll, eftersom det uttrycker maskinens märkes- och kvalitetsvärdering.”

”Denna respekterade utmärkelse utgör en väsentlig del av 8000-seriens produktframgång,” säger Christoph Wigger, John Deere Region 2 vice verkställande direktör för försäljning och marknadsföring. ”En helt ny design, något som ofta bedöms vara av underordnad betydelse, ger ingenjörerna ett unikt tillfälle att börja om från början, i syfte att förbättra effektivitet och produktivitet.”

John Deere 8000-serien självgående exakthackar tillverkas i Zweibrücken, Tyskland, och omfattar åtta modeller från 380 till 845 hk. Dessa maskiner med en komplett uppsättning verktyg och tjänster för precisionslantbruk, representerar modern teknologi på högsta nivå, och har konstruerats för att erbjuda optimal hackning i gräs och majs, både för animalie- och energiproduktion.