Clayton M. Jones

Invald i Deere & Companys styrelse, 2007
Pensionerad ordförande och koncernchef, Rockwell Collins, Inc.

Clayton Jones

Clayton M. Jones gick i pension i juli 2013 som verkställande direktör och i juli 2014 som ordförande för Rockwell Collins, Inc. Han verkade som ordförande och verkställande direktör sedan juni 2001.

Jones gick in i Rockwell International år 1979. Han fick ett Rockwell-sponsrat stipendium 1982 för att delta i Vita husets Executive Exchange Program. År 1988 utnämndes Jones till vice vd för Statliga frågor för Aerospace Government Affairs and Marketing på Rockwell Government Operations i Washington, D.C. År 1995 utsågs han till vice vd för Government Operations and International på Rockwell Government Operations i Washington, D.C. Senare samma år utnämndes han till vice vd och koncernchef för Collins Air Transport Division i Cedar Rapids, Iowa. År 1998 utsågs Jones till verkställande direktör för Rockwell Collins och vice vd för Rockwell International.

Förutom sin tjänst i Deeres styrelse är Jones styrelsledamot för Rockwell Collins, Inc. och Cardinal Health, Inc. Dessutom är han styrelseledamot för General Aviation Manufacturers Association och Smithsonian National Air and Space Museum. Han är medlem i The Business Council, en organisation för näringslivsledare och den amerikanska samverkansformen National Security Telecommunications Advisory Committee och en hedersmedlem i American Institute of Aeronautics and Astronautics.

Jones avlade kandidatexamen i statsvetenskap vid University of Tennessee 1971. Han mottog en MBA från George Washington University 1986.

Han tjänstgjorde i den amerikanska armén som militärpilot från 1971 till 1979.

Deere & Company (NYSE: DE) är en världsledande leverantör av avancerade produkter och tjänster med fokus på framgångsrika och nöjda kunder som arbetar med jorden—de som odlar, skördar, omvandlar, berikar och bygger för att möta världens ständigt stigande behov av livsmedel, bränsle, bostäder och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa produkter av överlägsen kvalitet, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deeres globala webbplats www.JohnDeere.com.