Charles O. (Chad) Holliday, Jr.

Invald i Deere & Companys styrelse  , 2018
(arbetade i Deeres styrelse tidigare, 2007 till 2016)
styrelseledamot, Royal Dutch Shell plc.

Charles Holliday Jr.

Charles O. (Chad) Holliday, Jr. utnämndes till ordförande för Royal Dutch Shell i maj 2015. Han var nyligen verksam som ordförande i styrelsen för Bank of America och som ordförande och CEO för DuPont, det företag som han gick i pension hos efter 36 års tjänst.

Holliday's karriär hos DuPont började som tillverkningsingenjör där han intog flera olika roller på sju olika platser, däribland verkställande direktör för DuPont Asia Pacific baserade i Tokyo, Japan. Han utnämndes till CEO 1998 och hade denna befattning i 11 år.

Utöver posten i Deeres & företagsstyrelse, är Holliday verksam i styrelsen för Hospital Corporation of America (HCA). Han är en auktoriserad civilingenjör och medlem i U.S. National Academy of Engineering och UK Royal Society of Engineering.

Han var nyligen verksam som styrelsemedlem i följande organisationer: U.S. Council on Competitiveness, United Nations Sustainable Energy for All, World Business Council for Sustainable Development, Catalyst, U.S. Business Council, och U.S. National Academy of Engineering.

Holliday avlade kandidatexamen i industriteknik vid University of Tennessee. Han fick hedersdoktorat vid Polytechnic University, Brooklyn, New York; Washington College, Chestertown, Maryland; och University of Tennessee, Knoxville, Tennessee.

Deere & Company (NYSE: DE) är en världsledande leverantör av avancerade produkter och tjänster med fokus på framgångsrika och nöjda kunder som arbetar med jorden—de som odlar, skördar, omvandlar, berikar och bygger för att möta världens ständigt stigande behov av livsmedel, bränsle, bostäder och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa produkter av överlägsen kvalitet, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deeres globala webbplats www.JohnDeere.com.