Samuel R. Allen

Ordförande och koncernchef, Deere & Company
Invald i Deere & Companys styrelse, 2009

Sam Allen

Samuel R. Allen är ordförande och koncernchef på DeereCompany, en befattning som han har innehaft sedan februari 2010. Allen utnämndes till verkställande direktör och koncernchef i augusti 2009. Han utsågs till företagets operativa chef och ledamot i DeereCompanys styrelse i juni 2009.

Tidigare verkade Allen som direktör för avdelningen Worldwide Construction Forestry och ansvarade för den globala verksamheten på JohnDeere Power Systems. Allen har även erfarenhet inom avdelningen Deere’s Worldwide Agricultural, där han styrt verksamheter i Kina & östra Asien och Australien. Tidigare var han ansvarig för Deere's intelligenta utrustningsteknik, Deere's högteknologi och ingenjörsvetenskap och har varit chef inom olika HR-områden, arbetsmarknadsrelationer och John Deere Credit's globala verksamhet.

Allen har varit styrelseledamot inom företaget sedan 2001 och har arbetat hos John Deere sedan 1975.

Utöver det har Allen varit ordförande för Council on Competitiveness (ideell förening som har som mål att öka USA:s ekonomiska konkurrenskraft) sedan januari 2010. Han utsågs till Whirlpool Corporations styrelse i juni 2010 och är för nuvarande verksam som verkställande direktör.

Han har en kandidatexamen i företagsledning från Purdue University från 1975. Allen är född i Sumter, South Carolina.

Deere & Company (NYSE: DE) är en världsledande leverantör av avancerade produkter och tjänster med fokus på framgångsrika och nöjda kunder som arbetar med jorden—de som odlar, skördar, omvandlar, berikar och bygger för att möta världens ständigt stigande behov av livsmedel, bränsle, bostäder och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa produkter av överlägsen kvalitet, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deeres globala webbplats www.JohnDeere.com.