Samuel R. Allen

Styrelseordförande och verkställande direktör, Deere & Company
Invald i Deere & Companys styrelse 2009

Sam Allen

Samuel R. Allen är ordförande och koncernchef på Deere & Company, en befattning som han har innehaft sedan februari 2010. Allen utnämndes till verkställande direktör och koncernchef i augusti 2009. Han utsågs till företagets operativa chef och ledamot i Deere& Companys styrelse i juni 2009.

Tidigare verkade Allen som direktör för avdelningen Worldwide Construction & Forestry och ansvarade för den globala verksamheten på JohnDeere Power Systems. Allen har även erfarenhet inom avdelningen Deere’s Worldwide Agricultural, där han styrt verksamheter i Kina & östra Asien och Australien. Tidigare var han ansvarig för Deeres intelligenta utrustningsteknik, Deeres högteknologi och ingenjörsvetenskap och har varit chef inom olika HR-områden, arbetsmarknadsrelationer och John Deere Credits globala verksamhet.

Allen har varit styrelseledamot inom företaget sedan 2001 och har arbetat hos John Deere sedan 1975.

Dessutom valdes Allen in i Whirlpool Corporations styrelse i juni 2010 och är för nuvarande verksam som verkställande direktör. Allen utsågs också till styrelsen för Dow i augusti 2019.

Han har en kandidatexamen i företagsledning från Purdue University från 1975. Allen är född i Sumter, South Carolina.

Deere & Company (NYSE:DE) är världsledande på avancerade produkter och tjänster och har ett djupt engagemang i kunderna, som lever av jorden – som odlar, skördar, förvandlar, berikar och bygger för att tillfredsställa världens kraftigt ökande behov av livsmedel, bränsle, skydd och infrastruktur. Sedan 1837 har John Deere levererat innovativa, högkvalitativa produkter, som bygger på en tradition av integritet. För mer information, besök John Deere på www.JohnDeere.com.