Aktiv transport av grödan till inmatningsskruven för ett konstant materialflöde

Konstant flöde av grödan tack vare aktiv inmatning av grödan

700PF skärbord med aktiv inmatning

Mattorna säkerställer aktiv transport av grödan till inmatningsskruven med ett konstant flöde, så att tröskan kan köras med i stort sett maximal kapacitet. 

aktiv inmatning förhindrar materialansamling

Idealiskt för besvärliga förhållanden

Systemet förhindrar också materialansamling i besvärliga förhållanden med liggsäd, och vid skörd av baljväxter eller gräs. Avståndet på 1 000 mm mellan knivbalken och inmatningsskruven och justering av haspelhöjden minskar förluster vid skörd av raps tack vare mindre skakningar.

Stor, 760 mm skruv för jämnt flöde av grödan till inmatningshuset

Effektiv materialtransport

Mattorna är integrerade i ramen, att grödan hamnar centralt under inmatningsskruven, där den enkelt fångas upp av skruvvingarna för vidare transport till inmatningshuset. Den stora skruven, med en diameter på 760 mm, bidrar till att förse inmatningshuset med upp till 20 procent mer material och fungerar bra med kortare material som maltkorn. 
I raps kan skruven höjas med en hydraulisk handpump för att ge mer plats för grödan. Det jämna materialflödet minskar risken för igensättning, vilket minskar belastningen på drivlinorna och resulterar i mindre slitage och ökad driftsäkerhet.

Enkel och snabb växling till annan gröda

Växling till annan gröda på tre minuter

Det är bara att sätta fast sidoknivarna och höja skruven, så är man klar att tröska nästa gröda. Det är enkelt och smidigt, och inga verktyg krävs. Det finns ingen el, ingen hydraulik, och ingen motor. Den mekaniska drivningen minskar vibrationer, skakningar och spill.

De självspännande mattsektionerna kan lyftas för enkel åtkomst. Skydden i rostfritt stål är även tätade och förhindrar att smuts och stenar kommer in under mattorna. Damm som byggs upp på insidan kan man komma åt och rensa bort vid de stora öppningarna under mattorna när man växlar från raps till småfröiga grödor eller efter avslutad skörd. 

Den aktiva inmatningen av grödan i inmatningsskruven förhindrar ansamling av material längst fram på skärbordet vid tuffa uppgifter som liggande grödor, ärtor eller gräsfrön.

För mer information, klicka på den modell som passar bäst för dina skördeförhållanden.

MODELLSKÄRBORDSBOTTNENS LÄNGDSkärbordslängd, mmAntal MATTORINMATNINGSSKRUVENS DIAMETER, MM

5,50

1 000

4

660

6,10

1 000

4

660

6,70

1 000

5

760

7,60

1 000

5

760

9,15

1 000

6

760

10,70

1 000

7

760

12,20

1 000

8

760