1270GSkördare

  • Effektiv, mångsidig och produktiv
  • Starka  skördaraggregat med hög precision
  • CH7-skördarkran
  • Bekvämlig arbetsmiljö

Egenskaper

Visa meraVisa mindre

TimberMatic Kartor

TimberMatic Kartor registrerar skördarens rutt och avverkade sortiment med exakt läge av enskilda stockar. Skotare som arbetar på samma avverkningsställe, kan se en exakt, realtid situation och föraren av skördaren kan även se var skotare är. Förare kan markera ställen som skulle undvikas eller några andra anteckningar om terräng på kartan. 

Kommunikation mellan förare blir bättre för att data är lagrad in i systemet och är inte beroende på minnet av en person. Datan mellan maskinerna uppdateras via molntjänst.

TimberMatic Kartor är standard i nya John Deere skogsmaskiner och är tillgänglig även för äldre maskiner. TimberMatic Kartor kräver 4G MTG och HPC15 (XL4) dator.

Läs mer

Kranspetsstyrning IBC

IBCSkördarens kranspetsstyrning har anpassats exakt efter arbetscykeln; kranens bana och funktion förändras beroende på t ex huruvida skördaraggregatet är tomt eller om det håller ett träd. Kranspetsstyrningen förbättrar ergonomin och guidar operatören för korrekt användning av bommens förlängning. Kranrörelsen blir mjukare, vilket minskar belastningen på kranen.

Kranspetsen följer automatiskt den önskade banan. Genom att välja sluttnings-läge anpassas banan för arbete i sluttningar. Skördaraggregatet styrs automatiskt till optimal kaphöjd. Systemet styr utskjutet intelligent under de olika arbetsfaserna och minskar belastningen på kranen.

Kranspetsstyrningen tar också hänsyn till hur långt kranen sträckts och anpassar vridningshastigheten så att du får maximal kontroll.

Läs mer

Roterande och nivellerande eller fast hytt

Komforten i hytten är en faktor som påverkar produktiviteten. Hytten i en skogsmaskin från John Deere är en bekväm och ergonomisk arbetsmiljö. Hytten kan fås i fast respektive roterande och nivellerande utförande.

Den roterande och nivellerande hytten gör att föraren alltid har en optimal arbetsställning för att förhindra belastningar på ryggen och axlarna. Föraren kan sitta upprätt även vid körning i ojämn terräng, och hytten kan roteras i alla riktningar så att föraren är vänd mot arbetsområdet. Hytten har mer benutrymme framtill och stolen har två olika höjdinställningar. Den beprövade och effektiva vibrationsdämpningen förbättrar arbetsförhållandena ytterligare. Funktionerna nivellering och rotation är tillval på skördare. Om dessa funktioner inte väljs till är hytten fast.

Hytterna är utrustade med en mini-ugn och ett litet kylskåp för matrasterna.

Interiörmaterialen i hytten har valts ut speciellt för att det ska vara lätt att göra rent i hytten. Det läderliknande materialet på stolparna i hytten är enkelt att torka av. Torkarbladen i neopren är mer slitstarka än traditionella torkarblad i naturgummi.

Den ergonomiska stolen, klimatanläggningen med värmefunktion, solskydden och solgardinerna samt torkare på sidorutorna bidrar till den höga komforten i hytten. När mörkret faller behövs det mycket ljus. Verkningsgraden hos lamporna har därför förbättrats ytterligare för att öka sikten på hösten och vintern

TimberMatic styrsystem och automation

Skördarna i John Deeres G-serie är utrustade med styrsystemet TimberMatic som innehåller allt nödvändigt i ett paket: styrning av basmaskin, mätning och aptering sköts ifrån ett och samma anpassbara användargränssnitt. När allt kan hanteras i ett system går förarens jobb snabbare och lättare.

TimberMatic läser flera tryckgivare som gör det möjligt att utföra de flesta inställningarna ifrån hytten. Till och med utan verktyg. Med hjälp av tryckgivarna kan föraren på sin dator kontrollera

  • trycket på arbets- och växelpumpen
  • kvistknivarna
  • matarvalsarna.

Dessutom möjliggör det fjärrstyrning (RDA=Remote Display Access) över internet (antingen med MTG eller annat modem). Fjärrstyrningen gör att det går snabbare för underhållspersonalen att söka fel vid problemsituationer och ökar därmed maskinens utnyttjandegrad.

Styrmoduler gör elsystemet enkelt och ger stor hanteringskapacitet. TimberMatics felsökningsdiagnostik snabbar upp felsökningen markant. Med MECA-styrenheterna är det möjligt att exakt lokalisera felet i CAN-bussen och reparationen kan därför utföras snabbt och enkelt.

En felikon visas på TimberMatic-displayen, och när du klickar på ikonen visas CAN-bussen och det lokaliserade felet. Systemet stänger dessutom av utgången till sensorn eller manöverdonet om det detekterar en överbelastning eller kortslutning, vilket gör att maskinen kan fortsätta arbeta. Detta resulterar i en markant förbättring av drifttiden.

Elsystemet har blivit mer tillförlitligt med den dubbla CAN-bussen: den är enkel och har färre kopplingar, och den har en separat buss för motorn och basmaskinen.

Dubbel-pump system

John Deeres skördare 1270G och 1470G är utrustade med en avancerad hydrauliklösning med dubbla pumpar i ett öppet system. Båda pumparna arbetar tillsammans för att generera bästa möjliga hydrauleffekt. Systemet med dubbla hydraulpumpar garanterar att det finns tillräcklig kraft till att använda kran och aggregat samtidigt. Resultatet blir optimal manöverbarhet av kranen, ett stadigt grepp om stammen, vilket förbättrar mätnoggrannheten, och en extra dos av produktivitet och komfort.

De nya 1270G och 1470G har också PPC (Processing Power Controll) - ett effektkontrollsystem där föraren själv kan välja vilken av de tre olika effektnivåerna som passar bäst för det aktuella beståndet och storleken på stammarna. PPC beräknar motorbelastningen och reglerar effekten därefter. Samtidigt optimeras bränsleförbrukningen vilket innebär minskade driftkostnader.